İsraf ve cimrilikle ilgili atasözleri

İsraf ve cimrilikle ilgili atasözleri araştırınız. Cimrilik ile ilgili atasözleri ve anlamları, İsraf ile ilgili atasözleri ve anlamları hakkında örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İsraf ile ilgili atasözleri ve anlamları

Karun malı olsa israfına yetmez; İnsan ne kadar zengin olursa olsun israf ederse elindeki kaynakları kısa zamanda bitirebilir. İnsanoğlunun ihtiyaçları sınırsızdır ve zengin olsa bile satın alacağı şeyler bitmez. Eğer elindeki malın veya paranın kıymetini bilmeden sağa sola harcarsa kısa zamanda fakirleşebilir.

Tasarrufun bir parçası israftır; Bu atasözüyle anlatılmak istenen şey israftan kaçınmak için tasarruf yapmaktır. Cimrilik olarak algılanmamalıdır. İnsanlar gerektiği kadar harcayıp fazlasını da gereksiz yerlere harcayacağına biriktirirse ileride zorluklara karşı mücadele edebilir.

Birin kıymetini bilmeyen, bini toplayamaz; Bu atasözünde küçük tasarrufları küçümseyen ve bunlara önem vermeyenlerin ileride büyük paralar kazanamayacağı ve büyük paralar biriktiremeyeceğini açıklar.

Damlaya damlaya göl olur, bakmaya bakmaya el olur; Hepimizin bildiği gibi tasarruf etmenin önemini en iyi vurgulayan ve en sık kullanılan atasözüdür. Küçük küçük tasarruf ederek ileride büyük yatırımlara ulaşabileceğimizi açıklar.

Hazıra Dağ Dayanmaz; Elimizde bulunan mal ve para ne kadar çok olursa olsun harcamakla bir gün bitecektir bunun için elimizdekileri harcarken bir yandan da çalışarak yerine koymaya gayret etmeliyiz.

Cimrilik ile ilgili atasözleri ve anlamları

Kar kuytuda, para pintide eğleşir; Her şey, saklanan yerde ve saklamasını bilenin yanında bulunur.
Cömert ile nekesin harcı birdir; Cimri de cömertte aynı şekilde dünyaya gelmişlerdir. sonuçta da aynı şekilde kefene gireceklerdir. O nedenle Nekes (cimri) lik kimseye fayda vermez.

Cimrinin zararı, cömerdin karından fazla olur; Cömert görünüşte zarar eder gibi görünse bile aslında zarar eden kişiler cimrilerdir. Cömert kar eder, cimri zarar eder.
Az tamah çok ziyan getirir; Hırslı ve pinti insan her zaman zararlı çıkar.

Yemeyenin malını yerler; Cimrilerin yemeye kıyamayarak biriktirdiği malı, sağlığında gücünün yetmediği kişiler, öldükten sonra da mirasçıları afiyetle yerler.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri