İslamiyet’in doğuşundan önce Arap Yarımadası ve çevresinde siyasi yapı

İslamiyet’in doğuşundan önce Arap Yarımadası ve çevresinde siyasi yapı
İslamiyet’in doğuşundan önce Arap Yarımadası ve çevresinde siyasi yapı nasıldı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslamiyet’in doğuşundan önce Arap Yarımadası ve çevresinde siyasi yapı nasıldı?

Arabistan ve çevresinde dönemin iki büyük gücü olan Doğu Roma (Bizans) ve Sasani imparatorlukları hüküm sürmekteydi.

Bu dönemde Doğu Roma ve Sasani imparatorlukları arasındaki rekabet ve buna bağlı savaşlar, her iki devletin de yıpranmasına neden olmuştu. Doğu Roma İmparatorluğu dönem dönem karışıklıklar yaşasa da varlığını Orta Çağ boyunca devam ettirmiştir. İslamiyet’in ortaya çıktığı VII. yüzyılda Doğu Roma ve Sasanilerin ekonomik ve siyasi bakımdan yaşadıkları zor koşullar, bu devletlere yönelik İslam fetihlerini kolaylaştırmıştır.

İslamiyet’ten öncesi Arap Yarımadası’nda siyasi hayat nasıldı?

Bütün Arabistan’ı yöneten ve bütün Arapları bir bayrak altında toplayan güçlü bir siyasi yapı yoktu. Araplar kabileler hâlinde, aralarında birlik olmadan yaşıyorlardı.

Güneyde Main, Sebe, Himyeri Krallıkları ile kuzeyde Gassaniler, Nabatiler, Tedmürlüler gibi küçük devletler vardı.Arap Yarımadası; Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının birbirine yakın olduğu önemli bir noktada bulunmaktadır.

Bu durum, İslamiyet’ten önce Arabistan’da siyasi birliğin olmadığının bir kanıttır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri