Günümüzde toplumsal hayatta kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık örnekleri

Günümüzde toplumsal hayatta kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık örnekleri bularak defterinize yazınız. Bulduğunuz örnekleri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Devlet dairelerinde kadın memur alımlarına öncelik verilmesi, onlara süt hakkı ve emzirme tatili verilmesi, iş yerlerinde kadın eleman çalıştırıldığında devlet teşviki verilmesi, kadınların açacağı iş yerlerine vergi muafiyeti getirilmesi sayabileceğimiz örneklerdir.

AB, kurumsal idari işleyişinde de kadın-erkek eşitliğinin sağlanması yönünde adımlar atmıştır. 2009 yılı itibariyle Birliğin üst yönetici pozisyonlarında kadının temsil oranının çok düşük olması (yüzde 20 civarı) birliğin kendi içinde de bir düzenleme yapması gereğini doğurmuştur. AB, kadının iş hayatında nitelikli görevler almasını ve üst düzey görevlere gelmesini kadın-erkek eşitliğine ilişkin en önemli sorunlardan biri olarak görmektedir. AB, danışma kurullarının ve uzman kadrolarının en az yüzde 40’ının kadınlardan oluşması kuralını getirerek kurumsal olarak da kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri