Yazı çalışmam için sırasıyla yapacaklarım:
- Önce güzel bir giriş yapacağım
- Sonra neden böyle bir yazı yazma gereği duyduğumu açıklayacağım
- Ardından örneklerle yazımı zenginleştireceğim
- Sonra yazımı toparlayacağım
- Son olarak da yazımı bir sonuç cümlesi ile bitireceğim.
Kısa örnek
Selam verin dağa taşa
Selam verin uyandığınız güne ama önce günaydın diyerek başlayın hayata. Ardından yürüyüşe çıkın selam verin ağaçlara kuşlara, onlara mutlu günler dileyin, hoşça kalsınlar her zaman olduğu gibi. Sonra çıkın çarşıya pazara parklarda oynayan çocuklara tünaydın deyin paylaşın güzel bir gökyüzü mavisini. Merhabalar çoğaltsın ömrümüzü. Ama illa ki gülümseyin, gülümseme eksilmesin güzel yüzünüzden.
Uzun örnek
Arkadaş konulu hikaye
Bir gün ailesi ile tatile giden Aysel yeni oyuncak arabası ile parkta oynamaya başlamış. Salıncaklara biniyor, keyifle kaydıraktan kayıyormuş. En sonunda kum havuzuna oturup kaydırağın önünde oynamaya başlamış.
Onunla arkadaş olmak isteyen Burcu uzaktan onu görmüş içten bir gülümsemeyle ve heyecanla "Merhaba!" demiş. Aysel de ona "merhaba" demiş ancak Burcu ile çok ilgilenmemiş. Bunun üzerine Burcu kaydıraktan kayıp Aysel'in önüne inmenin arkadaş olmak için iyi bir fikir olacağını düşünmüş. Ancak hiç beklemediği bir durumla karşılaşmış.
Kaydıraktan kayıp kum havuzuna hızla düşmüş ve Aysel'in oynadığı arabasını kırmış. Bu durumda hem Burcu'nun canı acımış hem de Aysel arabası kırıldığı için ağlamaya başlamış. Aysel Burcu ile kavga etmeye başlamış ve Burcu çok üzülmüş. Bunu isteyerek yapmadığını gerçekten Aysel ile arkadaş olmak istediğini söyleyince Aysel yumuşamış, mutlu olmuş ve arkadaş olup arabayı onarmışlar. Arabayla birlikte oynamaya başlamışlar.
Daha sonra Burcu'nun ailesi gelip onu çağırmış, Burcu eve gitmek zorundaymış. Aysel'e "hoşçakal!" demiş, Aysel de ona "güle güle!" diye karşılık vermiş. Güzel bir gün geçirmiş olmanın mutluluğuyla ayrılmışlar.