Glikolizin son ürünü olan pirüvik asitin oluşumundan sonraki reaksiyonlarda farklı son ürünler oluşmasını nasıl açıklarsınız

Glikolizin son ürünü olan pirüvik asitin oluşumundan sonraki reaksiyonlarda farklı son ürünler oluşmasını nasıl açıklarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bundan sonra bir reaksiyon gerçekleşse oksijenli solunuma ve oksijensiz solunum olarak ikiye ayrılır şöyle bir alsan eline oksijenli ve oksijensiz solunum örneklerini baktığında glikoliz evresi ayni sonra etil alkoldeki gibi CO2 çıkması oksijenli solunumda olur HADH2 çıkması oksijenli ve oksijensiz solunumda olur asetilco etil alkolde de var oksijenli dede var ama iste böyle bir tepkimeyle bitmezse hala reaksiyon devam ederse sitrik asit okzolaastik asit de gerçekleşirse krebs olsun gerçekleşir se o zaman farklı son ürünlerin oluşmasını açıklarız.

Fermantasyonlar; Etil Alkol Fermantasyonu ve Laktik Asit Fermantasyonu olmak üzere iki çeşittir.
Glikoliz evresinde glikoz parçalanarak pirüvata dönüşür ve ATP üretilir.
Son ürün oluşumu evresinde ise 2 karbonlu (2C) etil alkol veya 3 karbonlu (3C) laktik asit oluşur. Bu evrede oluşan son
ürünlerin farklı olmasının sebebi görev yapan enzimlerin farklı olmasıdır.
Etil alkol fermantasyonu bazı bakteri türlerinde, maya mantarlarında ve bitki tohumlarında görülürken; laktik asit fermantasyonu yoğurt bakterilerinde, oksijenin yetersiz kaldığı ortamlarda çizgili kas hücrelerinde ve insanların olgun alyuvar hücrelerinde görülmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri