Gazete, dergi ve kitaplardan bilgisayarlarla ilgili haberler, bilgilendirici yazılar

Gazete, dergi ve kitaplardan bilgisayarlarla ilgili haberler, bilgilendirici yazılar ve görsellerden örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bilgisayarın gelişimi: Bilgisayarlar çok farklı biçimlerde karşımıza çıkabilirler. 20. yüzyılın ortalarındaki ilk bilgisayarlar büyük bir oda büyüklüğünde olup, günümüz bilgisayarlarından yüzlerce kat daha fazla güç tüketiyorlardı. 21. yüzyılın başına varıldığında ise bilgisayarlar bir kol saatine sığacak ve küçük bir pil ile çalışacak duruma geldiler. Toplumumuz kişisel bilgisayarı ve onun taşınabilir eşdeğeri, dizüstü bilgisayarını, bilgi çağının simgeleri olarak tanıdılar ve bilgisayar kavramıyla özdeşleştirdiler. Günümüzde çok yaygın kullanılmaktadırlar.

Suyla çalışan bilgisayar: Henüz daha dijital bilgisayar bulunmamışken Rus bilim adamları da bilgisayarı geliştirmek için çalışmalar yapıyordu. 1936 yılında Vladimir Lukyanov’un icat ettiği bilgisayar suyla çalışıyordu. Bu bilgisayar aynı zamanda kısmi türev denklemlerini çözen ilk bilgisayar oluyor. Bu nedenle bilgisayarın içinde birbirine bağlı su dolu tüpler bulunuyordu.

Bilgisayarın en önemli parçaları: Bozulduğunda bilgisayarın çalışmasını tamamen durduran bazı parçaları bulunuyor. İşlemci, ekran kartı, Ram ve sabit disk bilgisayarın en önemli parçaları arasında yer alıyor. Bu parçalardan biri bozulduğunda bilgisayarınızın çalışması imkansız hale geliyor.

Çin: Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir işlemci çip kıtlığı yaşanıyor

Çin Yarı İletkenler Endüstrisi Birliği dünyada benzeri görülmemiş bir çip kıtlığı yaşandığını açıkladı.

Ülkedeki yarı iletken satışlarının geçen sene yüzde 18 arttığını belirten Birlik Başkanı Zhou Zixue, ülkeler arası işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek sektörün önündeki sorunların aşılabilmesi için yenilikçi teknolojilere önem vermenin şart olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük yarı iletken ithalatçısı Çin'de yerli üretim çok kısıtlı bir seviyede bulunuyor. Bu da ülkenin bilgisayar ve akıllı telefon gibi ürünleri üretirken büyük ölçüde dışa bağımlı kalmasına neden oluyor. Yarı iletken teknolojileri üreten ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Japonya geliyor.

Bu dışa bağımlılık sorunu kısa süre önce ABD'nin Huawei ile yaşadığı kriz sonrası, şirketin bileşen tedariğini yasaklaması ile kendini göstermişti. Yaklaşık 180 bin kişiyi istihdam eden Huawei, Çin'in casusluk yapmasını kolaylaştırdığı gerekçesiyle ABD tarafından yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı. Bu kapsamda Çinli firmanın Amerikan şirketlerle iş birliği yapması yasaklanmıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri