Fiziğin felsefe, kimya, biyoloji, matematik, mühendislik, sanat, spor ve teknoloji ile ilişkisini araştırınız

Sizler de fiziğin felsefe, kimya, biyoloji, matematik, mühendislik, sanat, spor ve teknoloji ile ilişkisini araştırınız, bunlara günlük hayattan örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Araştıralım - Tartışalım

Ulaşım araçlarının geliştirilmesi, tıp alanında hastalıkların teşhisini ve gelişimini incelemek için tasarlanan aygıtlar, Dünya’nın yörüngesine yerleştirilen uydular gibi verilebilecek birçok örnek fiziğin uygulama alanları içindedir. Sizler de fiziğin felsefe, kimya, biyoloji, matematik, mühendislik, sanat, spor ve teknoloji ile ilişkisini araştırınız. Bunlara günlük hayattan örnekler verip arkadaşlarınızla tartışınız.

Fizik – Felsefe: Felsefe; aklı ve mantığı referans olan bütüncül bir açıklama tarzıdır. Bütün bilimlerin temelini oluşturan felsefe ile fiziğin, akıl yürütmeyle evreni açıklama çabaları ortak bir özelliktir.

Fizik – Biyoloji: Biyologlar canlı sistemlerini incelerken fiziğin bazı konularından yararlanırlar. Kalbin çalışma sistemi ve kan dolaşımında basınç konusundan, sinir sisteminin çalışmasında elektrik akımı bilgilerinden, görme olayında optikten, bitkilerin kökleriyle emdiği suyu yapraklarına ulaştırmasında kılcallık prensibinden yararlanırlar.

Fizik – Kimya: Kimyacılar molekül oluşumunu açıklarken elektriksel kuvvet bilgisinden, atomun yapısını açıklarken atom fiziğinden, tepkimeler sonucu açığa çıkan enerjiyi açıklarken mekanik ve termodinamik yasalarından yararlanırlar.

Fizik – Teknoloji: Fizikteki gelişmeler teknolojinin, teknolojik ilerlemeler de fiziğin gelişmesini sağlar. Günlük hayatta kullandığımız elektronik aletlerin ve iletişim cihazlarının gelişmesinde fizik bilimi ile elde edilen bilgiler kullanılır.

Fizik – Mühendislik: Makine, inşaat, elektrik-elektronik, bilgisayar, yazılım, uzay, uçak, endüstri ve mekatronik gibi mühendislik alanlarında yapılan çalışmalarda fizik kanunları temel alınır.

Fizik – Sanat: Müzik alanında, tellerden çıkan ses dalgalarının frekansı, yayılımı, ekosu, yalıtımı; resim alanında renkler, renklerin uyumu, perspektif, ışık, gölge gibi konular bize fizik ile sanatın ayrılmaz bir bütün olduğunu gösterir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri