Elektirik kesintisi elektronik cihazları tahrip eder ve günlük hayatın durmasına neden olabilir. Elektirik kesintisinden kaynaklanan sorunları bertaraf etmek için alınabilecek basit ve teknik önlemler şu şekilde:
- Elektronik cihazların fişi kullanılmadıkları zamanlarda çıkartılmalı. Özellikle şarj aletleri voltaj değişimlerinden en fazla etkilenen elektornik cihazlardır. Bu yüzden kesinlikle, telefonunuz ya da tabletiniz şarj olduktan sonra fişini çekin.
- Evde kimsenin olmayağı sürelerde, tatile çıkarken yapılabileceği gibi, sigortayı kapatmak iyi bir tedbirdir.
- Evinizdeki elektronik cihazlar pencerelerden uzak yerlere yerleştirilirse aşırı ısınmaları engellenmiş olunur.
- Kullandığınız telefon, tablet, bilgisayar için yedek batarya temin edebilirsiniz.
- Günümüzde kullanımı artan taşınabilir şarj cihazları ile elektirik kesintisinde ya da günlük hayatta ihtiyaç durumlarında elektronik aletlerinizi prize ihtiyaç duymadan şarj edebilirsiniz.
- Ev için güneş battıktan sonra kullanılmak üzere ışıldak temin edilebilir. Yalnız şarjına dikkat edilmeli.
Teknik önlemler
Jeneratör: Mekanik enerjiyi dalgalı akım halinde elektirik enerjisine çeviren makinelerdir. Elektirik kesildiğinde, elektornik cihazlara zarar vermeden devreye girer. Genellikle büyük iş merkezleri ve sitelerde kullanılır.
Güç adaptörü: Elektronik cihazlara takılırsa kesilmiş elektrik geldiğinde oluşacak yüksek akıma karşı koruma sağlar. Özellikle bilgisayarlarda kullanılabilir ve elektronik aletlerin büyük voltaj değişikliklerinden etkilenmesini engeller.
Güneş enerjili şarj aletleri: Günümüzde solar enerji sistemleri git gide rağbet kazanıyor. Maliyeti düşük, çevre kirliliğine neden olmayan güneş enerjili şart aletleri her türlü şarj gerektiren cihazda kullanılabilir.