Ekonomik bağımsızlık kavramından ne anlıyorsunuz

Ekonomik bağımsızlık kavramından ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir devletin varlığını sürdürmesi için, stratejik toprak bütünlüğüne, nüfusu yüksek bir millete ve ekonomik olarak istikrara ihtiyacı vardır. Bu üç ihtiyaç bir devletin varlığını, bağımsızlığını korur.

Ekonomik bağımsızlık, başka ülkelerin ekonomilerine ihtiyaç duymadan ihtiyacı olan üretimi ve yatırımları yapabilmek, ekonomi üzerinden siyasi yaptırımlara maruz kalmamak, ülke yönetimi ve ilişkilerini ekonomik baskılarla şekillendirmemek, ihtiyacı olan doğal kaynaklara sahip olmak veya kendi imkanları ile alabilmek, başka ülkelerin maddi yardımlarına ihtiyaç duymamaktır.

Ekonomik bağımsızlık, bir bireyin ya da bir devletin kendi kaynaklarından istifade ederek ayakta durmasıdır. Ekonomik bağımsızlıkta önemli olan var olan doğal ve yapay kaynakları doğru kullanmaktır. Ekonomik bağımsızlığın sağlanması enerji kaynaklarının doğru kullanımından geçmektedir. Çünkü bir ülkenin sahip olduğu enerji yatakları içeride ve dışarıda ekonomik kalkınma ve istikrar sağlar.

Aynı husus bireyler için de geçerlidir. Bireylerin kendi ayakları üzerinde durması, sermayelerine kendi özgürlükleriyle ulaşmalarından geçer. Bireysel ekonomik bağımsızlık, servet, sermaye üzerinde yükselir. Devletler içinde böyleyken muktedir olmak belirleyici olur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri