Dini bayramlarda birlikte namaz kılarız, yemek yeriz, birbirimize bayram ziyaretine gideriz. Yoksul ve ihtiyaç sahibi kimselere maddi ve manevi destek veririz.
Dini bayramlarımız ikiye ayrılır: Ramazan bayramı ve Kurban bayramı. Ramazan Bayramı: Ramazan dan sonraki bayramdır. Ramazanda oruçlar tutulur. İftarda da misafirler çağrılır. Büyük büyük sofralar kurulur ve hep beraber topluluk içinde iftar yapılır. Oruçlar açılır; birlik beraberlik dayanışma günüdür. Fakirler gözetilir, iftara çağrılır. Kumanyalar dağıtılır.
Ardından Ramazan Bayramını kutlarız. Bayram için tatlılar yapılır. Baklavalar açılır. Misafirler için şeker, kolonya hazırlanır. Bayram sabahı; erkekler camiye bayram namazına giderler. Evde annelerimiz kahvaltı hazırlar evin erkekleri camiden döner toplanılır. Beraber kahvaltılar yapılır. Bayram sabahına börekler yapılmıştır.
Daha sonra evde toplanınca bayramlaşılır. Küçükler büyüklerin ellerini öperler. Çocuklara harçlıklar verilir. Sonra mezarlıklar ziyaret edilir. Uzakta olan büyüklere yaşlılara ziyarete gidilir. Elleri öpülür ve lokum, şeker hediye götürülür. Öksüz veya yetim varsa bayramlık kıyafet hediye alınır. Bayram harçlığı verilir, başı okşanır, gönlü hoş edilir.