YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay, "DGS sayesinde 2 yıllık okul kazanan binlerce aday için yeni bir fırsat sağlanıyor. Bu sayede adaylar hayallerine kavuşuyor. DGS ön lisans öğrencilerini motive eden bir araç. Üniversiteye girişte bir şekilde yeterli puan alamayıp ön lisansa girmiş öğrencilere, başarılı oldukları takdirde böyle bir imkan sunuluyor ve bir telafi mekanizması rolü de görüyor" dedi.
Bu nedenle her yıl adaylara kolaylık sağlamak için yeni düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Günay, sistemin çalışanı teşvik eden, ödüllendiren ve her zaman herkes için yolların açık olduğu gösteren bir yapısı olduğuna işaret etti.
Hangi MYO programlarının hangi lisans programlarına geçebileceğinin YÖK tarafından belirlendiğini anlatan Günay, "Geçen yıl DGS için 30 bin 349 kontenjan ayırdık. Bu yıl ise kontenjan sayısını yaklaşık 4 bin artırarak 34 bin 665'e çıkardık. Bu kontenjanların, 21 bin 545'i devlet, 7 bin 802'si vakıf üniversitesi, 5 bin 318'i ise Kıbrıs'taki vakıf üniversitelerine ait" diye konuştu.