Coğrafya Dersine Çalışma Yöntemleri - Coğrafya Dersine Nasıl Çalışmalı

KPSS YGS LYS Coğrafya dersi nasıl çalışılır, coğrafya dersine nasıl çalışmalıyız, çalışma yöntemleri

COĞRAFYA DERSİNİN İÇERİĞİ

Coğrafya yeryüzünde görülen doğa olaylarını karşılıklı sebep sonuç ilişkisi içinde inceleyen bilim dalıdır. Dünyanın şekli ve oluşumu, iklim, nemlilik, yağış, yeryüzü şekilleri, kayaç tipleri, ülkeler coğrafyası gibi konular coğrafyanın inceleme alanına girer.

COĞRAFYA DERSİNE AİT SORULARIN ÖZELLİKLERİ

Coğrafya soruları; genel ve beşeri coğrafya hakkında öğrenilenlerin sorgulanması, coğrafi olayların  Türkiye ve dünya coğrafyası üzerindeki dağılışı, ülke ve bölge ekonomisinin özellikleri gibi konuları içermektedir. Coğrafya sorularında bazen cevap paragrafın içinde gizlidir, bu nedenle paragrafları ve soru kökünü dikkatli okumak gerekir. Grafik sorularında öğrencilerin sayısal verilerden yola çıkarak yorum yapabilme yetenekleri ölçülmeye çalışılır. Bu nedenle bu soru kalıbından çokça soru çözülerek alıştırma yapılmalıdır. Soru köklerindeki olumlu ve olumsuz yargılara dikkat edilmelidir.

COĞRAFYA DERSİNE ÇALIŞMA 

A) Derste 

Her deste olduğu gibi bu derse de önceden hazırlanılarak gelinmeli ve derste öğretmen dikkatle dinlenmelidir. Konular bir bütün olarak görülmeli, İlgili konularda ders harita veya materyallerle takip edilerek daha anlamlı hale getirilmeye çalışılmalıdır. Bu derste amaç ezbere bilgi edinmek değil olayları sebep sonuç ilişkisi içinde kavrayabilmektir.

B) Bireysel Çalışmalarda 

Derste işlenilen veya bireysel olarak çalışılan konular sık sık tekrar edilmeli; bu konularla ilgili çokça soru çözülmelidir. Anlaşılmayan konuların olduğu tespit edildiğinde bu konular tekrar çalışılmalıdır.

Bu derste de diğer derslerde olduğu gibi önemli olan çözülen soru sayısı değil, çözülen soruların içeriğidir. Hangi konulardan daha fazla konu çıktığı incelenerek bu konular üzerinde yoğunlaşılmalıdır. Coğrafyanın temeli Türkiye ve dünyada beşeri ve doğal olayların sebep ve sonuçları olduğundan bu konular harita üzerinde iyice özümsenerek çalışılmalıdır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

EĞİTİM Haberleri