Ödev cevabı kısaca,
Coğrafya bilimi, Dünya'nın yüzeyini, fiziksel ve beşeri özelliklerini inceleyen bir bilim dalıdır. Fiziki coğrafya doğal özellikleri, beşeri coğrafya insan etkileşimlerini, toprak coğrafyası toprak özelliklerini, iklim bilimi iklim sistemini, çevre coğrafyası çevresel sorunları, ulaştırma ve iletişim coğrafyası ulaşım sistemlerini, kentsel coğrafya şehirleri, politik coğrafya siyasi ilişkileri, turizm coğrafyası turistik destinasyonları inceleyerek çeşitli coğrafi konuları ele alır.
Coğrafyanın konusunu; hava küre (atmosfer), su küre (hidrosfer), taş küre (litosfer) ve canlılar küresi (biyosfer) oluşturur.
Coğrafya, insanın içinde yaşadığı mekânı ve onunla olan karşılıklı ilişkilerini inceler. İnsan ve onun faaliyetlerini sürdürdüğü mekân, coğrafyanın inceleme konusunu oluşturur. İnsanın ilişkili olduğu bu mekân, canlı ve cansız çevreden oluşur.
Coğrafya, doğal ve beşerî olayları incelediği için çeşitli alt dallara ayrılmıştır . Coğrafya fiziki ve beşerî olmak üzere iki ana kola ayrılmaktadır.
Beşerî Coğrafya
- Nüfus Coğrafyası
- Enerji Coğrafyası
- Yerleşme Coğrafyası
- Tarım Coğrafyası
- Ulaşım Coğrafyası
- Turizm Coğrafyası
- Sanayi Coğrafyası
- Sağlık Coğrafyası
Fiziki Coğrafya
- Klimatoloji
- Jeomorfoloji
- Hidrografya
- Kartografya
- Biyocoğrafya