Ödev cevabı kısaca,
Çevreyi temiz tutmak, doğanın ve yaşadığımız alanın sağlığını korumak demektir. Bu, çöpleri doğru şekilde atmak, geri dönüşüm yapmak, ağaç dikmek, su ve enerji tasarrufu sağlamak gibi davranışları içerir. Ayrıca, çevreyi temiz tutmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunu da içerir.
Çevre, en genel anlamıyla insanların ve diğer canlıların içinde yaşadığı ortam şeklinde tanımlanabilir. Evimiz, çalışma ortamımız, sokağımız, mahallemiz çevre kavramı içine girer. Bunun yanı sıra yaşadığımız şehir, ülke, bölge hatta tüm dünyayı çevre kavramının içine dâhil edebiliriz.
Çevreyi temiz tutmak denilince aklıma insanların yerlere çöp atmaması, çöp kutularını kullanmaları, oturdukları ve yemek yediği yerleri veya tuvaletleri çıktıktan sonra temiz bırakmaları, doğaya gereksiz çöp atmamaları geliyor.
Çevrenin kirletilmesi, dinimize göre kul hakkı yemektir ve günahtır. Örneğin çöplerini yola atan; ormanları, akarsuları, piknik alanlarını ve denizleri kirleten kişi, başkalarının hakkını yemiş olur. Aynı şekilde fabrikasındaki zararlı gazların havaya karışmasına sebep olan, iş yerinin etrafını atık maddelerle kirleten kişi, diğer insanlara karşı haksızlık yapmış ve kul hakkı yemiş olur. Kul hakkı ise dinimize göre Allah’ın (c.c.) asla affetmeyeceği büyük bir günahtır.