Çekirdeksiz hücrelerin yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere göre daha kısa olmasının sebepleri

Çekirdeksiz hücrelerin yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere göre daha kısa olmasının sebepleri konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hücreler, canlıları oluşturan en küçük birimlerdir. Hücreler çekirdek, sitoplazma ve hücre zarından meydana gelmektedir. Hücreler çekirdekli ve çekirdeksiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Çekirdekli hücreler ökaryot hücrelerdir. Çekirdeksiz hücreler prokaryot hücrelerdir.

Çekirdeksiz hücrelerde çekirdek birimleri sitoplazma içinde bulunmaktadır. Hücrenin yönetilmesi için çekirdekteki faaliyetler oldukça önemlidir. Çekirdeksiz hücrelerde yönetim faaliyetleri çok güç karşılanmaktadır. Bu nedenle çekirdeksiz hücrelerin yaşam sürelerinin çekirdekli hücrelere göre daha kısa olduğu görülmektedir. Çekirdekli hücrelerde çekirdek hücre yönetiminde ve canlılık faaliyetlerinin gerçekleşmesinde etkin rol oynar. Çekirdeksiz hücrelerin buna mukavemeti oldukça düşüktür. Çekirdeksiz hücreler bu nedenle kısa süreli yaşar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri