Boynuz kulağı geçer atasözünün anlamı nedir

Her nesil, bir önceki nesle göre daha çok imkan bulur: Bu imkanlar maddi olduğu kadar manevi olabilir. Bundan dolayı bu konu üzerinde sonradan yetişen kimse, daha önce yetişmiş olanları geride bırakır.

Her nesil kendinden önceki nesle göre daha iyi fırsatlarla hayata başlar. Bu nedenle kendinden önce yetişen büyüklerini her anlamda geçebilir. Bu nedenle bu gibi örnekleri ifade etmek için bu atasözü kullanılır.

Kuşaklar arasında görüş ve davranış farklılıklarının olması doğaldır. Yıllardan beri bu böyle devam etmiştir. Yeni yetişenler, öncekilerden daha ilerde olur ve önce yetişenlerin açtıkları yolda daha sağlam adımlarla ilerler. Toplumun gelişmesi bu şekilde mümkün olur. Ancak bunu izleyen aile büyükleri Boynuz kulağı geçti şeklinde söylemlerle kendinden sonra gelen nesle övgüde bulunur.

Eğitime sonradan da başlasa kimi yetenekli, becerikli, öğrenme ve kavrama gücü gelişkin olan çırak veya öğrenci, ustasından ya da öğreticisinden daha ileri gidebilir; onlardan daha başarılı olabilir. Yani boynuz kulağı geçer. Kısacası ilk önce çırak sonra kalfa olan ve zaman içinde eğitim aldığı öğrendiği ustasını hocasını geçerek daha başarılı işler yapanlar için bu atasözü kullanılmaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri