Çeşitli besin grupları içinde yer alan bitkisel besinler, sağlıklı yaşamak isteyen ve kilosuna önem veren kişilerin en çok tercih ettiği besinleri içinde barındırır.
Bitkisel besinler nelerdir
Bitkisel besinleri inceleyecek olursak başta lahana, pırasa, enginar, havuç, patlıcan, domates, biber, brokoli, karalahana, ıspanak, bezelye, kabak, kereviz, pancar ve pazı gibi sebzeler gelmektedir. Bitkisel Besin grubunda yer ala bir diğer ürün çeşitliliği de meyvelerdir.
Elma, armut, karpuz, kavun, incir, muz, çilek, şeftali, nektari, ananas, kayısı, portakal, mandalina, kiraz ve vişne bitkisel besinlerde yer alır. Ayrıca yeşillik grubunda yer alan, marul, maydanoz, tere, yeşil soğan ve roka yine bitkisel besinler arasında yer alır. Sadece direkt üretim değil bitkisel besinlerden elde edilen ürünlerde bitkisel besinler arasında sayılmaktadır.
Bitkisel kaynaklı besinlere örnekler
Bitkisel besinleri örnek verecek olursak mısır, tahıllar, pirinç, darı, çavdar, arpa, nohut, yulaf, fasulye, bulgur gibi ürünler bitkisel ürünleri gösterilebilir. Kısacası, bitkilerden elde edilerek yapılan tüm yiyecekler bitkisel besin grubunun içine girer. Bitkisel besinler, özellikle de vücuduna dikkat eden ve dikkatli beslenme özen gösteren kişilerin daha çok yöneldiği bir besin grubudur. Aynı zamanda hayvansal besinlere göre daha az yağlı ve daha hafiftir.
Vejeteryan olan kişiler de bitkisel besinleri tüketmeye büyük özen gösterir. Bitkisel besinlerin içinde bol miktarda vitamin ve mineral yer alır. Bu özelliği nedeni ile de düzenli olarak tüketmek gerekir. İnsanların besin ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olan bitkisel kaynaklı besinler, aynı zamanda insanları pek çok hastalıktan da korumaya yardımcı olur. Hayvansal gıda tüketemeyen kişilerin vücut için gerekli olan besin maddeleri, bitkisel kaynaklı besinlerden karşılanabilir. Fakat bunun için de hangi besinin hangi vitamin ve mineralleri, besin maddelerini içerdiğinin bilinmesi çok önemlidir.