Bilimsel bilgiler, bilimsel olduğu dogmatik olmadığı için, bilime, deneye, teknolojik gelişmelere, araştırmalara dayalı olarak değişebilir.
Bilimsel bilgiler, gelişim şeklinde, öncekinin üzerine öncekini güçlendirici ilave değişimler olabileceği gibi, önceki bütünüyle değiştiren ortandan kaldıran bir değişim de olabilir.
Bilimsel bilgiler saplantı ile bu değişemez şeklinde bakılmaz. Her zaman yeni yapılan deneylerle bu bilgilerin değişebileceği kabul edilir. Tersini kanıtlanana kadar doğru bilgi bu diye kabul edilir.
Sonuç olarak şunu diyebiliriz; Evet bilimsel bilgiler değişebilir. Bilimsel bilgiler, bilimsel olduğu dogmatik olmadığı için, bilime, deneye, teknolojik gelişmelere, araştırmalara dayalı olarak değişebilmektedir. Bilimsel bilgiler, yapılan deneylerde güncellenebileceği gibi tamamen de değişebilir.
Bilimsel bilgiler değişebilir. Bilim sorgulama ve en doğruyu bulma çaba içerisindedir, kesin ve katı kuralları yoktur. Doğru bilinenlerin yanlış olduğu kanıtlanabilir ya da günün şartlarına göre bilimsel bilgiler tekrardan yoğrulabilir. İnsan ihtiyaçları, iklim değişiklikleri, yaşam koşullarının değişmesi gibi durumlar ile daha önce geçerli olan bilimsel bir bilgi tekrardan düzenlenebilir ya da değişebilir. Bilimi, dinin dogmatik kurallarından ayıran önemli özelliklerinden birisi budur.