Ödev cevabı kısaca,
Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi'nde Yunanistan ile savaşılmıştır. 1919-1922 yılları arasında gerçekleşen bu çatışmalar, Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu etkilemiştir. Bu dönemdeki önemli çatışmalardan biri İnönü Muharebeleri'dir, ve savaş sonunda Lozan Antlaşması ile Türk-Yunan sınırı belirlenmiştir.
Kurtuluş Savaşı'nda en önemli cephe, batı cephesidir. Batı cephesinde Yunanlara karşı büyük ve zorlu bir savaş yapılmıştır.
Batı cephesinde kimlerle savaşılmıştır
Tarihe ilgisi olan bireyler, tarih hakkında pek çok detaylı araştırma yapabiliyor. Özellikle tarihin en önemli savaşlarından biri olan Kurtuluş Savaşı, kişilerin oldukça ilgisini çekiyor. Tarih konusunda detaylı araştırmalar yaparak, Kurtuluş Savaşı'nın tüm cephelerini araştırabiliyor. Batı cephesi, herkesin duymuş olduğu çok önemli bir cephedir. Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli cephelerden biri olması nedeniyle, tarihe ilgisi olanlar tarafından araştırılıyor.
Batı cephesinde, kimlere karşı savaşıldığı aranan bilgilerden biridir. Batı cephesi, Yunanlar için oldukça önemli bir cephedir. Batı'da yer alan toprakları alabilmek adına, Yunanlar batı cephesini kurmuştur. Batı cephesinde yer alan çok önemli komutanlar bulunuyordu. Mustafa Kemal Paşa, İsmet İnönü ve Fevzi Paşa batı cephesinin başarılı komutanları arasında yer alıyordu. Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan savaş sırasında, batı cephesi için bir antlaşma imzalanmıştır.
1922 yılında imzalanan Mudanya Ateşkes Antlaşması, batı cephesinin bozulmasına neden olmuştur. Batı cephesi tarihte Türkiye ve Yunanistan arasındaki savaşı ifade eder. Batı topraklarını almak isteyen yunanlar, Türkiye'ye karşı savaş ilan etmiştir. Savaş durumunun uzun sürmesi durumunda iki taraf arasında antlaşma yapılarak, bazı kararlar alınmıştır. Batı cephesinde yapılan antlaşma sonucu, batı cephesi tamamen bitirilmiştir. Antlaşmanın en önemli detayı, batı cephesinde savaşan Türkiye ve Yunanistan ülkeleri arasındaki savaş tamamen bitirilecek olmasıdır.