Basıncın, uygulanan kuvvet ve yüzey alanı arasındaki ilişkiye bağlı olarak artmasına veya azalması

Basıncın, uygulanan kuvvet ve yüzey alanı arasındaki ilişkiye bağlı olarak artmasına veya azalmasına neden olan günlük hayatta kullandığımız araç ve gereçlere örnekler bulunuz.

Basıncın, uygulanan kuvvet ve yüzey alanı arasındaki ilişkiye bağlı olarak artmasına veya azalmasına neden olan günlük hayatta kullandığımız araç ve gereçlere örnekler bulunuz. Bu araç ve gereçlerde basıncı artırmak veya azaltmak için ne gibi değişiklikler yapıldığını sınıf ortamında arkadaşlarınız ile tartışınız.

  • Ağır yük taşıyan kamyonlarda tekerlek sayısı arttıkça yüzey büyür ve basınç küçülür. Bu nedenle tekerlek sayısı fazla olan kamyonların yük taşıma kapasitesi daha fazla olur.
  • Hortumun ucu sıkıştırılıp yüzey küçültülürse basınç artar ve su daha ileri fışkırır.
  • Çivi, vida, iğne, toplu iğne ve raptiyenin sivri ucunda basınç büyük olur.
  • Kışın arabalarda basıncın arttırılıp kaymanın önlenmesi için; yüzeyi küçük olan kar lastikleri kullanılır veya lastikler daha fazla şişirilir veya lastiklere zincir takılır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri