Bahçeşehir Üniversinde Başvurabileceğiniz Burs Olanakları
Aday öğrenciler, üniversite sınavının yaklaşmasıyla beraber burs programlarını ve burs veren üniversiteleri araştırıyor. Burs veren üniversiteler ve burs programları akademik başarınızı destekleyerek hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olur. BAU, öğrencilere çeşitli burs programlarını farklı oranlarda sağlar. Burs veren üniversiteler, burs programları ve oranları hakkında bilgileri sizin için derliyoruz.
Üniversitede başvurabileceğiniz burs olanakları seçtiğiniz kurumlara göre değişir. Burs veren üniversiteler haricinde kurumlara da başvurabilirsiniz. Bazı kurumlar eğitim masraflarınızın tamamını karşılarken bazıları yalnızca, yurt ya da belli oranlarda harçlık verir.
Burs veren üniversiteler için başvurular farklı gruplara ayrılır. Hem vakıf hem devlet üniversiteleri aday öğrencilere birbirinden farklı burs olanakları sunar. Bu burs olanakları; ÖSYM Bursları, Tercih Bursları, Kurum Bursu, TÜBİTAK Bursu, Özel Mahrumiyet Bursu, Spor Bursu, Bilim, Sanat, Din ve Kültür Bursu, Akademik Başarı Bursları, Üniversite Giriş Bursu, Kardeş Bursu, IB Bursu, Personel Bursu, Mezuniyet Bursu, Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu, İhtiyaç Bursu, Engelli Öğrenci Bursu olmak üzere farklı başlıklarla ayrılır. Oranları ise %75, %50, %25 ve %5 şeklinde değişir.
Burs başvurularının tarihleri ise kurumların ve üniversitelerin belirlediği tarihlerde yapılır. Burs veren ünivesitelerin ve kurumların sitelerini ziyaret ederek hem burs miktarlarını hem de tarihlerini öğrenebilirsiniz.
Burs veren üniversitelerden biri olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin aday öğrencilerine sunduğu burslar: ÖSYM Bursları, ÖSYM Bursuna Ek İlk 1000 Bursları, Uluslararası Diploma Bursları, ApplyBAU Bursları, Ön lisans ve Lisans Kardeş İndirimi, Spor Bursu, Dikey Geçiş Burs Yönergesi, Dikey Geçiş, Yataş Geçiş ve Yan Dal Bursları, BAU Tam Burslu ve Yarı Burslu Bölümler Listesi, Mezuniyet Başarı Bursu, İngilizce Yabancı Dil Bursu, Bahçeşehir Mezunlar Derneği Bursu şeklinde sıralanmaktadır.
ApplyBAU Nedir
ApplyBAU, öğrencilerin sınav ölçekli başarı ve puanlarının yerine kişisel becerileri ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir öğrenci kabul programıdır.
Adaylar bir üniversiteye yerleştirilmeden önce hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini belirtir. ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri, proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir ve bu belgeler üzerinden değerlendirmeye alınırlar.
ApplyBAU programından kabul alan öğrenciler projeleri ya da hayalleri doğrultusunda yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ya da yüzde 100 oranında burs sağlar.
İstanbul’daki üniversiteler içinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Beşiktaş (Kuzey ve Güney), Göztepe, Galata ve Kemerburgaz’da kampüsleri vardır. Bahçeşehir Üniversitesi ÖSYM bursları %50 ve %100 olarak verilir. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk ve tek olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde uygulanan üniversite kabul yöntemi ApplyBAU ile öğrenciler sınava girmeden önce yetenekleri ya da hayalleriyle istedikleri bölüme yerleşebilirler. ApplyBAU ile öğrenciler yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75, yüzde 100 gibi oranlarda burs alabilirler.
Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
Bahçeşehir Üniversitesini tercih listesinde ilk üçe yazdığımız takdirde herhangi bir ek burs alabilir mi?
Bahçeşehir Üniversitesi’nde tercih sırasına dönük bir burs uygulaması yoktur ve kurulduğundan bu yana da hiç olmamıştır.
Alacağımız maddi bursları sonradan geri ödemek durumunda kalıyor muyuz?
ÖSYM, ApplyBAU ve/veya başarı bursu, diploma bursu doğrultusunda verilen maddi burslar için geri ödeme durumu yoktur, bu burslar karşılıksız olarak verilir.
Okulunuz öğrencilerine okurken çalışma imkanı sunuyor mu?
Üniversite bünyesinde bulunan farklı departmanlarda öğrenciler çalışma burslu olarak çalışabilirler. Başvurular Öğrenci Dekanlığı’na yapılmaktadır.
Burslar kesilir mi?
ÖSYM, diploma ve ApplyBAU burslarının akademik başarıya bağlı olarak kesilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. ÖSYM giriş burslarının azami öğretim süresi; ön lisans programlarında 4, dört yıllık lisans programlarında 7 ve altı yıllık programlarda 9 Akademik Yıl olarak yurt içinde geçerlidir.
Sporcu bursu var mıdır?
Sporcu bursu talep eden öğrencilerin Spor Direktörü Ergün Ertan ile görüşmeleri gerekmektedir.
Detaylar için tıklayınız