Avrupa Hun Devleti’nin Doğu Roma’yı baskı altında tutarak Batı Roma ile iyi ilişkiler kurmasının nedenleri

Avrupa Hun Devleti’nin Doğu Roma’yı baskı altında tutarak Batı Roma ile iyi ilişkiler kurmasının nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kavimler Göçü’nden sonra Avrupa Hun Devleti kurularak Avrupa içlerine doğru hareket alanı oluşturmaya başlamıştır. Batı Roma ile iyi ilişkiler geliştirmiş ve Doğu Roma ile arasında bir siyaset izlemiştir. Bu siyaset Doğu Roma’nın güçsüzleştirilmesi ve yıkılmasının sağlanması şeklinde gelişmiştir.

Avrupa Hun Devleti’nin Doğu Roma’yı baskı altında tutarak Batı Roma ile iyi ilişkiler geliştirmesi, Doğu Roma’nın siyasi olarak zayıflamasını sağlamak ve Avrupa Hun Devleti’nin daha da güçlenmesine yol açmaktır. Doğu Roma bu baskılardan etkilenerek belli bir süre sonra yıkılmıştır. Batı Roma ile siyasi ilişkiler sürdürülmüştür.

Uldız hükümdarlığındaki Avrupa Hun Devleti'nin dış politikası şekillenmiş ve Doğu Roma Imparatorluğu baskı altında tutulurken Batı Roma Imparatorluğu ile dostluk kurulması yönünde hareket edilmiştir. Bu sayede Batı Roma Imparatorluğu güçsüz bırakılmak istenmiş ve etkisiz kılınması amaçlanmıştır. Bu politika sonuç vermiş ve Doğu Roma Imparatorluğu vergiye bağlanmıştır. Bir sonraki Hun hükümdarı Atilla ise devlet üzerindeki hakimiyetini iyice artırmış ve Margus Antlaşması'nı imzalamıştır. Antlaşma maddeleri Doğu Roma açısından hakimiyetin kabul edildiğinin göstergesi olan bir antlaşmadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri