Araştırmamın konusu: Atıkların doğaya verdikleri zararlar
Araştırmamın amacı: Atıkların doğaya verdiği zararlar hakkında okuyucuyu bilgilendirmek
Giriş bölümü: Atıklar hakkında bilgi
Gelişme bölümü: Atıkların doğaya verdiği zararlar
Sonuç bölümü: Atıkların doğaya verdiği zararı engellemek için yapılması gerekenler
Oluşturduğunuz taslaktan hareketle yazınızı yazınız
İnsanların kullandığı, çeşitli malzemelerden yapılan bazı eşyalar vardır. İnsanlar bu eşyalarla işleri bittiğinde çöpe atarlar. Bu çöplerin bazısı geri dönüşüme uğrar. Çoğu da doğaya bırakılır. Bunlara atık denir. Doğada uzun süre yok olmayan atıklar ise doğaya ve canlılara büyük zararlar verir.
Bu atıklardan en tehlikelisi ise plastiktir. Plastik doğada, en az 1000 yıl gibi bir sürede kaybolur. Yapılan birçok tıp çalışmasına göre artan kanser vakalarının sebebi plastiktir. Cam atıklar da canlılar için en az plastik kadar tehlikelidir. Cam atıklar, doğada en geç kaybolan üründür. 4000 yıl sonra, doğadan anca kaybolurlar.
Atıklar, doğaya ve suya zarar vermektedir. Suya atılan atıklar balıklar tarafından yutulmakta veya saçtığı mikroplar sebebiyle suyu kirleterek, canlıların yaşamasına elverişsiz bir ortam yaratmaktadır. Aynı şekilde, doğaya atılan atıklar da toprağı kirleterek verimliliği azaltmaktadır. Cam atıklar yangınlara sebep olmakta ya da doğada yaşayan canlıların yaralanmasına neden olmaktadır.
Atıkların çevreye zarar vermesini engellemek için tüm atıklar ayrı ayrı saklanıp geri dönüşüme gönderilmelidir. Fabrika atıkları, evsel atıklar, hastane atıkları ayrıştırılıp, uygun yerlere bırakılmalıdır. Çocuklara, çevrenin ne kadar önemli olduğu ve doğaya çöp atılmaması gerektiği öğretilmelidir.