Atatürk’e göre siyasi gücün sahibi olan devlet, bu gücü hangi amaçlar için kullanmalıdır

Atatürk’e göre siyasi gücün sahibi olan devlet, bu gücü hangi amaçlar için kullanmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devlet siyaset sahnesindeki milletin aksidir. Yani siyaset bir ayna ise millet ve devlet birbirlerinin bu aynadaki görüntüsü gibi olmalıdır ve öyledir. Bu prensipten hareketle Atatürk’e göre siyasi gücün sahibi olan devletin bu siyasi gücü üstünlük kurma ve tahakküm oluşturma dışında milleti için sosyal adalet için kullanmalıdır.

Siyasi güç ancak sosyal adaletin sağlanması için kullanılırsa siyasi güç olma anlamının hakkını verir. siyasi güç ezici ve üstünlük kuran bir güç olmamalıdır. Siyasi gücün de güç kaynağı millettir. Millete rağmen herhangi bir girişim ya da tahakküm söz konusu olmamalıdır. Siyasi gücün amacı ekonomik güç oluşturmak, sosyal adalet sağlamak, kültür değerlerinin ortaya çıkarılması alanında kullanılmalıdır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri