Astronomi biliminin İlk Çağ’daki ve günümüzdeki durumunu amaç, konu ve yöntem

Astronomi biliminin İlk Çağ’daki ve günümüzdeki durumunu amaç, konu ve yöntem açılarından karşılaştırarak iki dönem arasındaki farklılıkların neler olduğu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Astronomi ilk çağlarda sadece çıplak gözle görülebilen gök cisimlerinin gözlemlenmesiyle elde edilen verilere dayanıyordu. İlk medeniyetlerde astronominin ortaya çıkmasında yön bulma, zamanı ölçme, gök cisimlerini tanrılarla özdeşleştirmeleri gibi durumlar rol oynamıştı. O dönemlerde astronomi bilginleri Dünya'yı hareketsiz ve düz bir zemin olarak görüyor ve mitoloji kahramanı Atlas’ın taşıdığını hayal ediyorlardı. 

Günümüzde astronomlar gökyüzünü çıplak gözle değil, gelişmiş araçlarla inceliyorlar. Bu araçlar yardımıyla gözle görülenlerin yanı sıra görülemeyen gök cisimleri hakkında da bilgiler ediniyorlar. Haberleşmeden televizyon yayıncılığına, gezegenlerde tarım yapmak ve yeni yaşam alanları kurmaktan uzay madenciliğine kadar çok çeşitli amaçları gerçekleştirmek için astronomi biliminden faydalanıyorlar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri