Asteroitler, Dünya’ya zarar verebilir mi

Asteroitler, Dünya’ya zarar verebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Asteroidler uzaydaki kaya parçalarıdır. Bazen ikincil gezegenler olarak da adlandırılır. Çünkü gezegenlerden çok da küçüktürler. Bilim adamlarının inanışına göre güneş sistemimizde böyle büyük çaplı milyonlarca asteroit var. Bazen bu küçük asteroitler dünyaya çarpar. Bu küçük darbeler az hasar verir.

Daha büyük asteroitler sorunlara neden olur. 1,6 kilometreden büyük Asteroidler, Tsunami denilen dev dalgalara neden olur ve atmosfere büyük miktarda toz gönderir ve bu atmosferi büyük ölçüde etkiler. Birçok hayvan ve bitki darbe ve dalgalardan sonra hemen yok olur. Bazıları da yeni iklime alışamadıklarından daha sonra ölür. Bilim adamları 250 milyon yıl önce ve 65 milyon yıl önce iki dev asteroitin dünyaya çarptığını söylüyor.

Asteroit Dünya'ya çarparsa ne olur diye endişe etmekte haklılık payı var çünkü asteroitlerin çoğu Dünya’nın atmosferine girdikten sonra daha yere ulaşmadan parçalansalar da, Dünya’ya bir asteroitin çarpma tehlikesi bizim için olağan bir tehdittir. Tıpkı dinozorların neslinin tükenmesine neden olan asteroitte olduğu gibi yörüngelerinden çıkıp, Dünya’ya çarpabilirler.

Asteroitin Dünya'ya çarpmasıyla; atmosferde yükselen toz ve duman, güneş ışığının dünyamıza ulaşmasını engeller ve toplam sıcaklığın düşmesine neden olur. Bu olay bir çok canlının ölümüne yol açabilir. Eğer bir apartman büyüklüğündeki bir asteroit Dünya'ya çarparsa bu darbe muhtemelen küçük bir şehri yok edebilir. Eğer 20 katlı bir bina büyüklüğündeki bir asteroit Dünya'ya çarparsa bu darbe küçük bir ülkeyi tamamen düzleştirebilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri