Argon kaynakçısı mesleği nedir

Argon kaynakçısı nedir ne iş yapar, argon kaynakçısı bölümü hakkında bilgi

Argon gazı ve tıp cihazlarının ve metal parçalarının çeşitli şekillerle kesilip birleştirmesi ve tamirini sağlayan kişiler argon kaynakçısı adını alır. Makine gerekli alet ve malzemelerini seçerek kaynak yapılacak parçalarının pürüzlerini düzeltir.

Çalışma ortamları atölye gibi kapalı ortamlar, fabrika veya açık hava olabilir. Kaynak yapımı, kullanılan gazın patlayıcı ve yanıcı olma tehlikesi nedeniyle kaza olma riskinin yüksek olduğundan çok dikkatle çalışmayı gerektirir. Kaynak yapan kişinin, eğilerek, çömelerek veya ayakta çalışması gerekir.

Argon kaynakçısı eğitim süresi;

İlköğretimden sonra 2 yıl,

Lise ve daha üst düzeyde genel eğitimden sonra 1 yıl,

Endüstri meslek liseleri metal işleri bölümünde ise eğitim süresi 4 yıldır.

Belli iş tecrübesini sağlayan kişiler usta unvanını aldıktan sonra kendi iş yerlerini de açabilir. Argon kaynakçılarının çalışma alanları, oto sanayi, gemi, uçak, kazan, kapı, pencere imalathaneleridir.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

İlgili Eğitim Kurumları,
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Bilgi Merkezi,
Bünyesinde Meslek Bilgi Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

EĞİTİM Haberleri