Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir – Hakkında Bilgi İş Olanakları

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Arap Dili ve Edebiyatı bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :

Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı:

Arap Dili ve Edebiyatı programında Arapça dilbilgisi, çeşitli klasik ve modern metinlerin Türkçe’ye çevirileri, Arapça konuşma ve kompozisyon denemeleri yapılmakta ve Arap dili ve edebiyatı ile ilgili eğitim verilmektedir. Mezunlar kütüphanelerde, müzelerde, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışabilecekleri gibi orta dereceli okullarda (imam hatip liseleri) öğretmenlik yapabilirler. Arap dili ve edebiyatı programında Arapça dil bilgisi, çeşitli klasik ve modern Arapça metinlerin Türkçe’ye çevirileri, Arapça konuşma ve kompozisyon denemeleri ve Arap dili ve edebiyatı ile ilgili eğitim yapılmaktadır.

Arap Dili ve Edebiyatı Nedir, Arap Dili ve Edebiyatı Ne İş Yapar, Arap Dili ve Edebiyatı Maaşları, Arap Dili ve Edebiyatı İş İmkanları, Arap Dili ve Edebiyatı İş Çalışma Alanları, Arap Dili ve Edebiyatı Mesleği Hakkında Bilgiler, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünün Geleceği, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Tercih Edilir mi, Arap Dili ve Edebiyatı Tanıtımı, Arap Dili ve Edebiyatı Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Arap Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yaparlar , Arap Dili ve Edebiyatı Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Arap Dili ve Edebiyatı İş Bulma Durumu

Programın Amacı
Arap dili ve edebiyatı programında, Arapça dili eğitimi ile çeşitli klasik ve modern Arapça metinlerin Türkçeye çevirileri, Arapça konuşma ve kompozisyon denemeleri ve Arap dili ve edebiyatı ile ilgili eğitim yapılmaktadır.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Çalışma Alanları
Arap dili ve edebiyatı programından mezun olanlara “Filolog” unvanı verilmektedir. Ancak mezunlar değişik unvanlarla çalışmaktadırlar. Görevleri de unvanlarına göre değişiklik gösterir. Arap dili ve edebiyatı mezunları genellikle mütercim/tercüman ya da eğitici olarak görev yaparlar (Bu konuda ayrıntılı bilgi için Mütercim-Tercümanlık programına bakınız).

Arap dili ve edebiyatı programını bitirenler, imam hatip liselerinde Arapça öğretmeni, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, Devlet arşivlerinde, Arapça konuşan ülkelerle ticari ve kültürel ilişkileri sürdüren kuruluşlarda mütercim/tercüman olarak görev alabilirler.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

EĞİTİM Haberleri