İnsanları, henüz işin başındayken, başlarına kötü bir sonuç gelmeden önce uyarmalıdır. Tehlikeyi daha önce kimse haber veremezde kötü sonuç ortaya çıktıktan, iş işten geçtikten sonra şöyle bir yol tutumalıydın, böyle davranmamalıydın diye, akıl satar, bilgiçlik ve feraset gösterisi yaparlar.
Başımıza gelecekleri önceden bilemeyiz. Kötü sonuç doğuran bir olayı kimse önceden sezemez; ama kötü sonuç ortaya çıkınca herkes ayrı bir çıkış yolu göstermeye kalkışır.
Artık iş işten geçmiştir. Buna rağmen teselli etmek yerine herkes "şöyle yapmalıydın; böyle davranmalıydın, şu yolu izlemeliydin" gibi fikir yürütür.
Tedbiri elden bırakan kişiler için ve iş işten geçtikten sonra ortaya çıkan kötü sonuçların yol açtığı tartışmalar hakkında söylenir.
İnsanlar her nedense her şey olup bittikten, işler bozulduktan, ortaya kötü bir sonuç çıktıktan sonra ?niçin böyle yaptın, şöyle yapsaydın, bu yolu tutmalıydın? gibi sözler söylemeyi alışkanlık edinmişlerdir. Önemli olan yapma biçimindeki yanlışlığı, tutulan yoldaki tehlikeyi önceden görmek ve uyarıda bulunmaktır.