1. Bütçenize uygun arabayı seçin
Bütçenizi, aylık gelirinizi ve giderlerinizi hesaba katarak satın alacağınız arabayı belirleyin.
2. İyi araştırın
Önce ihtiyaçlarınıza cevap veren otomobilleri sıralayın, daha sonra bu sayıyı 3'e indirin. Bu yöntem karar vermenizi kolaylaştıracak.
3. Sıfır mı, ikinci el mi?
Sıfır araçlarını fiyatlarının yükselmesi nedeniyle tüketiciler ikinci ele yöneldi. İkinci el araba pazarı alternatiflerini değerlendirin.
4. Oto galerileri ve bayileri gezin
Otomotiv bayilerindeki fırsatları takip edin. İnternet sitelerini araştırın ve tanıdıklarınızdan bilgi alın. Arabalar hakkındaki en doğru bilgileri satın alıp kullananlar verir.
5. Borçlarınızı dengeleyin
Çoğu insan araba alırken kredi alır ve kredi kartı borçlarıyla birlikte ödeme güçlüğü çeker. Bunu önlemek için gelecek ödemelerinizi iyi hesaplayın.
6. İlk beğendiğiniz arabayı almayın
İlk beğendiğiniz arabayı inceleyin, deneme sürüşü yapın, gerekli bilgiyi alın ve oradan ayrılın. Bu araba satıcılarının sizi kolay lokma gibi görmesini engelleyeceği gibi, ilerde karşınıza çıkabilecek fırsatları da kaçırmamanızı sağlar.
7. En uygun faiz oranını araştırın
Araba alırken kredi almanız gerekiyorsa, en uygun faiz oranlarını araştırın. Aceleyle alacağınız yüksek faizli bir kredi, ilerde sizi zorlayabilir.
8. Yaygın yanlışları yapmayın
"Hayatım, ne düşünüyorsun?", "Eski bir arabam var, takas yapabilir miyiz?", "Araba almak için ayırdığım bütçe..." tarzı hesaplarınız veya özel düşünceleriniz hakkında bilgi verecek cümleler kurmayın. Eğer kafanızdaki en yüksek rakamı satıcıya söylerseniz, bundan daha düşük bir fiyat önermesini beklemeyin.
9. Uygun zamanı bekleyin
Otomobil fiyatları da inip yükselir. Piyasayı takip edip en uygun zamanı beklerseniz son derece uygun fiyatla arabanızı satın alırsınız.
10. Duygularınızı kontrol edin
Yeni bir araba almak heyecan verici bir olay, tadını çıkarın. Nihai kararınızı verdikten sonra bile en az 24 saat beklemelisiniz.