Graham Bell, ilk telefon hattını arkadaşı Allessandra Lolita Oswaldo’nun (Alessandra Lolita Ozvaldo) evine çekmişti. Telefonu çalınca da arayanın başkası olamayacağını bildiğinden açar açmaz “Alessandra Lolita Oswaldo” diyordu. Bell, bu uzun adı önce “Ale Lol Os” diye kısalttı. Bu süre sonra da sadece baş harflerini kullanarak “ALO” demeye başladı. Böylece bütün dünyada telefon konuşmalarına ALO diye başlamak bir gelenek hâlinde günümüze kadar geldi.
Telefonun mucidi Alexander Graham Bell olduğu gibi “Alo” nun mucidi de kendisidir. Peki bir çok lisana aynı şekilde yerleşmiş olan “Alo” kelimesinin anlamı nedir?
“Alo” lafzı hakikatınde hiç bir mana bulunmayıp, telefonun mucidi Graham Bell’in sevgilisinin adı olan Allessandra Lolita Oswaldo’nun kısaltılmış ismidir.
Binaenaleyh bir çok lisana telefonu cevaplarken verilen ilk cevap olarak yerleşmiş olan “Alo” sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Bu kadın isminin “Alo” şeklini alması Bell’in telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmesi ile başladı. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Oswaldo’dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz “Allessandra Lolita Oswaldo” diyordu. Zamanla adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu “Ale Lolos” diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça daha da kısalttı ve ona iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad “Alo” idi.
Oswaldo, sevgilisinin bitmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell’i telefonuyla başbaşa bırakıp terketti. Yaşlı Bell, sevgilisinin bir gün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Graham Bell’i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu “Alo” diyerek açıyor ve artık herkes “Alo” diyordu.