Allah âdın zikredelim evvelâ / Vacip oldu cümle işde her kula dörtlüklere göre Allah’ı (c.c.) zikretmenin faydaları nelerdir

Allah âdın zikredelim evvelâ / Vacip oldu cümle işde her kula dörtlüklere göre Allah’ı (c.c.) zikretmenin faydaları nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : MEVLİT’TEN
Allah âdın zikredelim evvelâ
Vacip oldu cümle işde her kula
Allah âdın her kim ol evvel ana
Her işi âsan eder Allah anâ
Allah âdı olsa her işin önü
Hergiz ebter olmaya ânın sonu
Her nefesde Allah âdın dî müdâm
Allah âdıyla olur her iş tamam
Bir kez Allah dese aşk ile lisan
Dökülür cümle günah misl-i hazan
İsm-i pâkin pâk olur zikreyleyen
Her murada erişir Allah diyen
Süleyman Çelebi, Musahhah Mevlid-i Şerif, s. 6.
Yukarıdaki dörtlüklere göre Allah’ı (c.c.) zikretmenin faydaları nelerdir? Aşağıda verilen örnekten de faydalanarak düşüncelerinizi yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Allah’ı zikretmek işlerimizin kolaylaşmasını sağlar. Allah'ı zikretmenin faydaları arasında iç huzur, işlerin kolaylaşması, günahlardan arınma, dua güçlenmesi ve ahlaki gelişim bulunur. Örneğin, zor bir sınav öncesinde Allah'a yönelmek, kişinin iç huzurunu artırarak sınavın daha kolay geçmesine katkı sağlayabilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri