Adalet; bir işi yerli yerine koyma, hak sahibine hakkını verme, hak ve hukuka uygunluk, her şeyin, olması gerektiği yerde bulunmasına verilen addır.
Adalet, birey ve toplum açısından büyük öneme sahiptir. Adaletin egemen olduğu yerde de herkes hakkına razı olur. Kendisini dışlanmış hissetmez. İnsanlar devlete güvenir ve haklarını aramak için yasa dışı yollara başvurmazlar. Adaletin sağlandığı durumlarda insanlar arasında güven, birlik, beraberlik, dayanışma olur.
Adalete önem verilmeyen toplumlarda insanlara eşit davranılmaz. Bu durumda bazı insanlar kendisine haksızlık yapıldığı kanaatine varır. Bu da onları mutsuz eder. Adaletin gerçekleşmediği toplumlarda, işlenen suçlar cezasız kalır. Bu bakımdan adaletli olma birey ve toplum için mutlaka gereklidir.
Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazılarıda okudular
1. Neden güzel ahlaklı bir insan olmalıyız, defterinize bu konudaki düşüncelerinizi içeren bir kompozisyon yazımızı okumak için tıklayınız
2. Bir Kur’an-ı Kerim mealinden, ahlaki ilkeleri içeren iki ayet yazımızı okumak için tıklayınız
3. Peygamberimizin (s.a.v.) nasıl bir ahlaka sahip olduğu yazımızı okumak için tıklayınız
4. Hz. Salih (a.s.) hangi kavme peygamber olarak gönderilmiştir? Peygamberlik görevini yerine getirirken ne gibi sıkıntılar yaşamıştır yazımızı okumak içintıklayınız
5. Felâk suresinin anlamını ve bu surede nelerden söz edildiği yazımızı okumak için tıklayınız