Acıkmış kudurmuştan beterdir atasözünün anlamı

Bu yazımızda sizlere acıkmış kudurmuştan beterdir atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Acıkmış kudurmuştan beterdir hakkında kısaca bilgi:

Açlık hissi insanoğlunun fıtratında olan bir histir. Kişinin yaşamını devam ettirebilmesi için mutlaka bu hissi köreltmesi gerekir. Eğer açlığına çözüm bulmazsa kişinin sinir sisteminde bozukluk meydana geleceği için gözü bir şey görmeyecek ve kudurmuşça bir hal alacaktır. Aynı atasözü, herhangi bir nesneden uzun süre mahrum kalmış bir kişi için de kullanılabilir çünkü bu kişi o nesnenin mecazi olarak açlığını çekmektedir. Bu açlığını bastırmadığı sürece kişi kudurmuşça tavırlar sergileyecektir, sinirli olacaktır. Atalarımız bu durumu kısaca “ acıkmış kudurmuştan beterdir” sözü ile özetlemişlerdir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Atasözleri Anlamları Haberleri