“Müslüman veya mümin bir kul, abdest alıp yüzünü yıkarsa gözleri ile bakarak işlediği her günah, abdest suyu veya suyun son damlası ile yüzünden çıkar. İki elini yıkadığında elleriyle işlediği her günah, abdest suyu veya suyun
son damlası ile ellerinden çıkar. Ayaklarını yıkadığı zaman ayaklarıyla yürüyerek işlediği her günah, abdest suyu veya suyun son damlası ile ayaklarından çıkar. Sonuçta o mümin kul, günahlarından temizlenmiş olur.”
(Tirmizî, Tahâret, 2.)
1) Abdest mikropları yok eder.
Abdest, vücudun mikroplarla en fazla temasta bulunan bölgelerin temizlenmesine olanak sağlar.
2) Abdest dolaşım sistemini düzenler.
Abdestin aynı zamanda kan dolaşımına, lenf dolaşımına ve sinir sistemine olumlu etkileri de bulunmaktadır.
3) Abdestin damarlara da faydası vardır.
Abdest alınan suyun ısısı bile bir fayda abidesidir, eğer su sıcaksa damarlar genişler, soğuk ise damarlar daralır bu da damarlara esneklik kazandırır.
4) Abdest dokulardaki sorunları da giderir.
Abdest ısı farkı sebebiyle dokularda meydana gelen dolaşım yavaşlığını ortadan giderir ve damar sertliğine karşı bir önlem oluşturur.
5) Abdest ile statik elektrik vücuttan atılır.
Abdest ile statik elektrik yok olur özellikle teyemmüm ile yapılan abdest ile statik elekrik vücuttan atılır.Vücuttaki statik elektriğin atılmasına fayda sağladığından, psikolojik sıkıntıları ortadan kaldırarak rahatlatır.
6) Abdestin solunum yoluna da faydası vardır.
Burun solunum yolumuzun bekçisidir. Toz ve mikrop yığınlarını tutar ve başımızdan içeri girip vücudumuza yayılmalarına engel olur.Abdest bu yığınları atar.
7) Abdest cilde parlaklık ve güzellik verir.
Yüzün yıkanması, cildi kuvvetlenir, baştaki ağrı ve yorgunluğu hafifletir. Damar ve sinirleri harekete geçirir. Devamlı abdest alanların yüzünde yaşları ilerlese bile bir güzellik oluşur.