Özel güvenlik görevlisi olmak için sınavın ve uygulama sınavının puanlarının ortalamasının 60 olması gerekiyor. İşte ÖGG sınav sonuçları sorgulama sayfası...
Önemli bir iş kaynağını oluşturan Özel Güvenlik Görevlisi olma için ilk önce ÖGG sınavında başarılı olmak gerekiyor. Güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin gözü de bunun için ÖGG sınav sonuçlardı. 2 Haziran’da gerçekleştirilen sınavın sonuçları 19 Temmuz’da açıklanacağı açıklanmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak. Peki ÖGG sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
ÖGG SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
EGM tarafından düzenlenen ÖGG sınavı yine Emniyet Müdürlüğü’nün https://www.egm.gov.tr/ isimli internet hesabından açıklanacak. Sonuç sorgulamak için T.C. kimlik numaranızı bilmeniz ve güvenlik kodunu doğru girmeniz gerekiyor. Aşağıdaki bağlantı linkine tıklayıp sınav sonucunuzu görüntüleyebilirsiniz…
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAK İÇİN SAĞLANMASI GEREKEN ŞARTLAR NELER?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Özel Güvenlik Görevlisi 5188 Sayılı Kanun 10. maddesinde belirtilen şartlara uygun kişiler olacaklardır.
- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen sağlık şartlarını taşıyor olacaktır.
- Boy; erkeklerde en az 1.70 cm, bayanlarda en az 1.65 cm olacaktır.
- Kilo; erkeklerde 60-90 kg, bayanlarda 50-60 kg arasında olacaktır.
- Özel Güvenlik Görevlileri 30 yaşından büyük olmayacaktır.
- Özel güvenlik hizmetlerinde çalıştırılacak personel 18 yaşından küçük olmayacaktır.
- Güvenlik personeli en az lise veya dengi okul mezunu olacaktır.
- Özel Güvenlik görevlilerinin diksiyonu düzgün dinamik ve kendine özen gösteren intibakı çabuk olmalı, halkla ilişkileri güçlü olmalıdır.
- 5188 Sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğine göre Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarı ile tamamlamış ve sertifika almış olmak.
- Erkek personel askerliğini yapmış olacaktır.
- Kamu haklarından yasaklı olmamak.
- Sabıka kaydının bulunmaması ve sabıka kayıtlarının olmadığına dair belgenin idareye verilmesi gerekli olup, Firma, yeni eleman alımını takiben en geç 24 saat içinde idareye sabıka kayıt belgesini vermek zorundadır.
- Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18. maddesi gereği özel güvenlik görevlileri bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu (Psikiyatri dâhil) almış olmalıdır.
- Özel Güvenlik Görevlileri, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18. maddesinde yazılı sağlık şartlarını taşımalıdır.