7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Vakıf Demek Medeniyet Demek Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Sayfa 168, 169, 170, 171, 172, 173 Vakıf Demek Medeniyet Demek Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Vakıf Demek Medeniyet Demek

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 168 Cevabı

Türk toplumunda sosyal dayanışma ve yardımlaşma her zaman her dönemde önemli olmuştur. Sizce bunun sebepleri nelerdir?
Çünkü Türkler daha Orta Asya’da yaşamaya başladıklarından beri her zaman toplu hareket etmiş kendi içlerinde sınıf ayrımı olmadığı için eşit bir şekilde savaşta da işte de barışta da beraberce hareket etmeye alışmıştır. Bundan dolayı toplumsal bağlar güçlüdür ve bu güç sayesinde Türk toplumunda sosyal dayanışma ve yardımlaşma her dönemde etkili olmuştur olmaktadır.

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 171 Cevabı

Toplumsal bir sorun belirleyiniz. Bu sorunu çözmek amacıyla kuracağınız Sizde sivil toplum kuruluşu veya dernek ile ilgili aşağıdaki çalışmayı yapınız.

Faaliyet Alanı : Fakir insanlara yardım.
Kuruluşun Adı : EVİYAD (Evsiz İnsanlara Yardım Derneği)
Kurulduğu Yer : Türkiye
Kuruluş Tarihi : 01.01.2019
Kuruluşun Sloganı : 10 TL yardım 1 insana yardım!
Şartları: Gönüllülük esasına dayanarak evsiz insanlara yardım etmek.

Yukarıda bilgisi verilmiş olan vakfın, sosyal ve ekonomik faydalarını söyleyiniz. Günümüzde benzer amaçla kurulmuş sivil toplum örgütü var mı? Söyleyiniz.
Yukarıdaki vakıf yardıma muhtaç insanların başarılı bir eğitim hayatı geçirmesi için gereken masrafı karşılayarak daha başarılı olmalarını ve ailelerine yük olmamalarını sağlamıştır. Günümüzde UNICEF yardıma muhtaç insanlara ücretsiz kırtasiye malzemesi dağıtıyor.

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 172 Cevabı

Çevrenizde bulunan bir sivil toplum kuruluşunun amaçlarını ve faaliyetlerini Sizde araştırarak sınıf panosunda sergileyiniz.
Sivil toplum kuruluşları insanlara yardım etmek amacıyla kurulan gönüllü insanlar tarafından yürütülen kurum ve kuruluşlardır.

7. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 173 Cevabı

Aşağıda isimleri verilmiş olan sivil toplum kuruluşlarını araştırarak, sosyal Sizde yaşamdaki rollerine örnekler veriniz.

TEMA: Toprak erozyonu, çölleşme, doğal varlıkların korunması ve iklim değişikliği konularında yeni araştırmalar, uygulamalar ve faaliyetler yapmaktadır.

TÜRK KIZILAYI: Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunar.

YEŞİLAY: Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

TEV: Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere parasal destek sağlamanın yanı sıra, sosyal yönden de gelişmelerini sağlamak için sosyal faaliyetlerde bulunmaktadır.

MEHMETÇİK VAKFI: TSK Mehmetçik Vakfı, 17 Mayıs 1982’de kurulan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında; öldürülen veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere yardım eden;

ÇEKÜL: Ülkemizin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarını korumak adına çalışmalar yapmaktadır.

LÖSEV: Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1998 yılında pediatrik hematolog, onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara’da kurulan ve lösemili çocuklara yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıftır

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri