7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13 Cevapları Meb Yayınları

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Meb Yayınları Cevapları Sayfa 13 Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları
1. Görülemeyen varlıklar denildiğinde aklınıza neler geliyor?
2. Melek kelimesi size neyi çağrıştırıyor?
3. Sizce dünya hayatı ile ahiret hayatı arasında nasıl bir ilişki vardır?
4. Ahiret hayatının sizdeki çağrışımları nelerdir?
5. “Biz kıyamet günü için adalet terazileri kurarız. Artık kimseye hiçbir şekilde haksızlık edilmez…” (Enbiya suresi, 47. ayet.) Bu ayete göre Allah’ın (cc) adaletli oluşu ile ahiret hayatı arasında sizce nasıl bir ilişki vardır?
6. Hz. İsa hakkında neler biliyorsunuz?
7. Melik ve Rab kelimelerinin anlamları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Hazırlık Çalışmaları Cevapları

1- Görülemeyen varlıklar denildiğinde aklınıza neler geliyor?

Kısa Cevap: Görülemeyen varlıklar denildiğinde aklıma melekler, cinler, ruhlar ve mikroskobik canlılar gibi gözle görülemeyen ama varlığına inanılan varlıklar gelir.

2- Melek kelimesi size neyi çağrıştırıyor?

Kısa Cevap: Melek kelimesi bana iyilik, saflık, Allah’ın emirlerini yerine getiren ve insanlara yardım eden manevi varlıkları çağrıştırıyor.

3- Sizce dünya hayatı ile ahiret hayatı arasında nasıl bir ilişki vardır?

Kısa Cevap: Dünya hayatı, ahiret hayatı için bir hazırlık sürecidir. İnsanlar dünya hayatında yaptıkları iyilik ve kötülüklere göre ahiret hayatında ödüllendirilir veya cezalandırılır.

4- Ahiret hayatının sizdeki çağrışımları nelerdir?

Kısa Cevap: Ahiret hayatı, sonsuz bir yaşam, hesap günü, cennet ve cehennem gibi kavramları ve ölümden sonraki hayatı çağrıştırır.

5- “Biz kıyamet günü için adalet terazileri kurarız. Artık kimseye hiçbir şekilde haksızlık edilmez…” (Enbiya suresi, 47. ayet.) Bu ayete göre Allah’ın (cc) adaletli oluşu ile ahiret hayatı arasında sizce nasıl bir ilişki vardır?

Kısa Cevap: Bu ayete göre, Allah’ın (cc) adaleti, ahiret hayatında her bireyin yaptıklarının karşılığını eksiksiz ve adil bir şekilde alacağını gösterir. Ahiret, adaletin tam olarak gerçekleşeceği yerdir.

6- Hz. İsa hakkında neler biliyorsunuz?

Kısa Cevap: Hz. İsa, İslam'a göre Allah’ın (cc) peygamberlerinden biridir ve Meryem’in oğludur. Ona İncil kitabı verilmiştir ve mucizeler göstermiştir.

7- Melik ve Rab kelimelerinin anlamları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Kısa Cevap: Melik, “hükümdar” veya “yönetici” anlamına gelir ve Allah’ın (cc) her şeyin sahibi ve yöneticisi olduğunu ifade eder. Rab ise “terbiye eden”, “yetiştiren” anlamlarına gelir ve Allah’ın (cc) yaratılmışları koruyup kollayan, onları gözeten olduğunu ifade eder.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri