4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Meb Yayınları

4. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 33 Ünitemize Hazırlanalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ünitemize Hazırlanalım

1. İman kavramını sözlükten bularak defterinize yazınız.

Cevap: İman, İslam dininde Allah’a, peygamberlerine, meleklerine, kutsal kitaplarına, ahiret gününe ve kadere inanmak anlamına gelir. İman, inanmak ve güvenmek anlamında kullanılır.

2. İslam dininde yer alan ibadetleri, çevrenizdeki kişilere sorarak aldığınız cevapları sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: İslam dininde yer alan başlıca ibadetler şunlardır:

  • Namaz: Müslümanların günde beş vakit kıldığı ibadet.
  • Oruç: Ramazan ayında tutulan ve imsak vaktinden iftara kadar süren açlık.
  • Zekât: İhtiyaç sahiplerine verilen maddi yardım.
  • Hac: Maddi durumu elveren Müslümanların Kâbe’yi ziyaret etmeleri.
  • Kur'an Okumak: Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i okumak ve anlamak.

3. Kur'an-ı Kerim Hakkında Edindiğiniz Bilgiler

Cevap: Kur'an-ı Kerim, İslam dininin kutsal kitabıdır. 114 sure ve 6236 ayetten oluşur. Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e (s.a.v.) vahiy yoluyla indirilmiştir. Müslümanların ibadet, ahlak ve sosyal hayat ilkelerini düzenleyen ana kaynaktır.

4. Amentü duasının anlamını araştırarak defterinize yazınız.

Cevap: Amentü duası, Müslümanların iman esaslarını ifade eden bir duadır. Anlamı: Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna inanmaktır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri