Günümüz insanı, eğitim yoluyla bazı becerilerini geliştirme, üretken olma niteliğine ulaşmak zorundadır. Eğitim de okuma ve yazma, teorik bilgiler öğretmenin ötesinde insana nitelik kazandırma amacına yönelmiştir.
Kişiyi yaşadığı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatma, toplumun değer verdiği alışkanlıkları kazandırma Millî Eğitimimizin en önde gelen amaçlarındandır. İnsana, topluma ve devlete sevgi, saygı gibi yüce duyguları benimsetebilmek de eğitimin en önemli amaçlarındandır.
Teknolojideki hızlı gelişmeler öğrenme ortamlarında hızlı bir değişime ve çeşitliliğe yol açmıştır. Artık eğitim ve öğrenme ortamları sadece okul binaları ve sınıflarla sınırlı değildir. Bilgisayar teknolojisine bağlı çoklu ortamlar ve iletişim teknolojisindeki gelişmelere bağlı bilgi ağları, birer elektronik öğrenme ortamı oluşturmaktadır.
Günümüzde, toplumun ihtiyaçları ve çağın gerekleri doğrultusunda öğrenciyi merkez alan eğitim metotları ön plâna çıkmıştır. Bu eğitim modeli içinde öğretmenler, öğreten değil, rehberlik edendir. Öğretmen, öğrencilerine araştırma, en kısa yoldan bilgiye ulaşabilme ve ulaştığı bilgiyi kullanma, kısaca öğrenmeyi öğrenme konusunda rehberlik edendir.
Öğrencinin ihtiyacı, öğrenme düzeyinin tespiti ve öğrenciye sunulacak bilgi konusunda eğitim teknolojisinin çok önemli bir rolü vardır. Bilginin öğrenciye en kolay, en hızlı biçimde ve eksiksiz olarak aktarılması, istenilen öğretim hedeflerinin bütün öğrencilere kazandırılabilmesi için öğretmenlerimize en önemli rehberliği eğitim teknolojisi yapmaktadır.
Kişiyi kademe kademe değişik öğretim kurumlarında hayata hazırlayan öğretmenler, elbette toplumların mimarlarıdırlar. Yine öğretmenler, toplumların alın yazısına damgasını vuran kişilerdir. Toplumumuzu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak da öğretmenlerdir.
Bilgi ve sevgileriyle geleceğe ışık tutan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” kutlu olsun!