2023 İSG/1 Sınava giriş belgeleri erişime açıldı

6 Mayıs 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’na (2023-İSG/1) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 26 Nisan 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.

6 Mayıs 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-İSG/1 Sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Temel Kurallar

Adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 30 Mart 2023 mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan 30 Mart 2023 tarihi saat 23.59’a kadar yapabilecektir.

ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararıyla Malatya ilinde 2023-İSG/1 sınavı yapılmayacaktır. 2023-İSG/1 sınavına Malatya sınav merkezinde girmek için tercihte bulunan adayların, sınav merkezi tercihlerini güncellemeleri gerekmektedir. Malatya sınav merkezinde sınava girmek için tercihte bulunan ancak belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyen adaylar Kayseri ilinde sınava alınacaktır.

Sınava, 17-23 Şubat 2023 tarihleri arasında başvuran adaylar da yeniden başvuru yapmaksızın 27-30 Mart 2023 tarihleri arasında, 30 Mart 2023 tarihi saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecektir.

2023 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2023-İSG/1), 15 Nisan 2023 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 17-23 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını 17 Şubat 2023 tarihinde saat 11.15'ten itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-İSG/1 Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

A-B-C sınıf iş güvenliği uzmanı olma şartları

İş yerleri tehlike boyutuna göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerleri olarak ayrılmıştır.

  • Çok tehlikeli iş yerlerinde A sınıfı iş güvenliği uzmanı
  • Tehlikeli iş yerlerinde B sınıfı iş güvenliği uzmanı
  • Az tehlikeli iş yerlerinde ise C sınıfı iş güvenliği uzmanı görev yapabilmektedir.

Eğitimlerini tamamlayıp sınavı geçenler az tehlikeli sınıfta yer alan C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak göreve başlarlar. A ve B sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak içinse belge yükseltme eğitimlerine katılmak gerekmektedir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi olanların B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilmek için en az 3 yıl olmak kaydıyla fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgelemesi ve B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için gerekliği eğitim programına katılarak yapılan sınavda başarılı olması gerekmektedir.

B sınıfı iş güvenliği uzmanı belgesine sahip olup A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi almak isteyenlerinse en az 4 sene fiilen B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı yaptığını sözleşmesiyle kanıtlaması gerekmekte A sınıfı iş güvenliği uzmanı eğitim programına katılması ve yapılacak sınavda başarılı olması gerekmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖSYM Haberleri