2020 LGS soruları nasıldı zor mu kolay mı

20 Haziran 2020 Cumartesi günü LGS Sınav Soruları size göre nasıldı kolay mı geldi yoksa zor mu, en çok sizi hangi dersler zorladı, yorumunuzu gönderin yayınlayalım.

Liselere Giriş Sistemi’nde sınavlarda Matematik, Fen bilimleri, Sosyal bilimler, Türkçe, Din kültürü ve yabancı dil soruları da soruldu. Sınav saat 09:30'da başladı ve 12:50'da sona erdi.

LGS Sınavı Sözel ve Sayısal olmak üzere iki bölümden oluştu.

Sözel bölümde Türkçe dersinden 20, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dilden 10’ar olmak üzere toplam 50 soru soruldu. Sözel bölüm oturumu saat 09.30’da başladı ve adaylara 75 dakika süre verildi sınav 10:45'de sınav sona erdi.

LGS sorularını öğrenciler yorumladı: Matematik zorladı, süre yetmedi. Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) giren öğrencilere göre sınavın sözel bölümü kolay ama sayısal bölümde matematik soruları zordu ve süre yetmedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrenci katıldı. Bu yıl düzenlenen sınavda, koronavirüs tedbirleri dolayısıyla pek çok ekstra önlem alındı.

LGS SORULARINI ÖĞRENCİLER YORUMLADI: MATEMATİK ZORLADI, SÜRE YETMEDİ

İki oturum halinde gerçekleştirilen sınavın ilk oturumu saat 9.30'da başladı ve 10.45'te sona erdi. Sınavın ilk oturumunda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Saat 11.30'da başlayan ikinci oturumda, öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturumla birlikte sınav, saat 12.50'de sona erdi.

MATEMATİK BELİRLEYİCİ OLUR

Öğrenciler bu sınavda matematik sorularının belirleyici olduğunu söyleyerek, seneye sınava girecek öğrencilere de bol kitap okumalarını önerdi.

Sizi sözel bölüm derslerinden en fazla hangisi zorladı. Yorumunuzu gönderin yayınlayalım.

Sözel bölümden sonra verilecek 45 dakika aradan sonra saat 11.30’da ise sayısal bölüm oturumu başladı. Sayısal bölümde ise Matematik ve Fenden 20’şer soru soruldu. Bu oturumda da adaylar 40 soruyu 80 dakikada süre verildi. İki oturum arasında öğrenciler sınava girdikleri okuldan ayrılamadılar.

Sayısal bölümde Matematik soruları mı  daha zordu yoksa Fen Bilimleri soruları mı daha zordu? Düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haberleri