2 milyondan fazla adayın ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (TYT) Oturumu sona erdi. Elbette Sınavdan çıkan adaylar soru ve cevapları merak ediliyor. Saat 10.15'te başlayan TYT, soruları nasıldı, zor muydu, kolay mıydı?
Türkçe testinden 40, sosyal bilimler testinden 20, temel matematik testinden 40, fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 sorunun yöneltildiği TYT sorularına cevap veren adaylar sınavdan sonra soruları tartışıyor.
Peki TYT sınavı bu sene nasıldı? Sınava giren bazı adayların zor dediği 2018 TYT sınavı uzman yorumları nasıl? Detaylar haberimizde. TYT Soruları Nasıldı? Sınava giren yüzbinlerce aday sınavın zorluğundan şikayet etsede, önceki yıllara kıyasla Türkçe ve Matematik sınavının standart zorlukta olduğu belirtildi. Sınavdan çıkan bazı adaylar ile yaptığımız görüşmelerde, Fen Bilimleri sorularının biraz zor olduğu ifade edilirken, sosyal bilimlerden tarih ve coğrafyanın sorularının çalışan her adayın rahatlıkla yapabileceği sorular olduğu belirtildi.
30 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılan oturumda şu zamana kadar herhangi hatalı bir soru bulunmuyor. FEN Bilimleri Uzman Yorumları Toplam 135 sorunun sorulduğu Yükseköğretim Kurumları TYT sınavı ile ilgili uzmanlar, sınavın genel olarak zor olduğu ancak, çalışan öğrencinin yapabileceği tarzda sorular sorulduğunu ifade etti. Sınavdan çıkan adaylar genelde Matematik ve Fen Bilimleri Sınavlarının zor olduğunu söylüyor. Açık uçlu soruların ise beklenenden kolay olduğu vurgulandı. Sizlerde TYT Oturumu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak "Yorum" bölümüne yazabilirsiniz.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) ‘Sosyal Bilimler 2’de çıkan ‘Büyük Selçuklu Devleti’nin kolları’yla ilgili sorunun hatalı olduğu iddia ediliyor.Hangi kolun Büyük Selçuklu Devleti’ne ait olmadığı sorulan soru için ÖSYM cevap anahtarında yanıtı ‘C’ şıkkı ‘Horasan’ olarak veriyor. Ancak bu yıl 12’nci sınıftan mezun adayların müfredat güncellenmeden önce kullandığı 9’uncu sınıf kitabında, ‘Irak ve Horasan Selçukluları’ kollarından söz ediliyor.YENİ KİTAPTA DÜZELTİLDİGüncellenen müfredatın ardından ilk defa 2017-2018 eğitim yılında okutulan 9’uncu sınıf tarih kitabında ise, Büyük Selçuklu Devleti’nin hüküm sürdüğü yıllarda ortaya çıkan kolların adları Irak, Kirman, Suriye ve Türkiye Selçukluları olarak veriliyor. Yeni kitapta ‘Horasan’ın yer almadığı görülüyor. Eğitim uzmanları, yeni kitaptaki düzeltmeye rağmen, şu anki 12’nci sınıfların eski bilgiyi öğrendiğini, bu nedenle sorunun iptal edilmesi gerektiğini belirtiyor.İlgili soru ise şöyle:Aşağıdakilerden hangisi, Büyük Selçuklu Devleti’nin hüküm sürdüğü yıllarda, ortaya çıkan kollarından biri değildir? Aşağıdakilerden hangisi, Büyük Selçuklu Devleti’nin hüküm sürdüğü yıllarda, ortaya çıkan kollarından biri değildir?A- IrakB- KirmanC- HorasanD- SuriyeE- Türkiye