2017 YGS ne zaman yapılacak?

Bu yazımızda sizlere 2017 YGS ne zaman?, 2017 YGS sınav tarihi, YGS ne zaman 2017, 2017 ygs sınav tarihi ne zaman, 2017 ygs başvuru tarihi, ygs sınav tarihi 2017

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı olan YGS, ÖSYM’nin 2010 yılından beri uyguladığı iki aşamalı üniversiteye giriş sınavının ilk aşamasıdır. Baraj puanı olan 180’i geçen öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı LYS’ye girmeye hak kazanırlar. YGS puanı ile üniversiteye yerleşmek isteyen öğrenciler LYS’ye girmeden iki yıllık yüksekokullara puanlarına göre kayıt yaptırmaktadırlar. Genelde meslek lisesi mezunlarının tercih yaptığı bu okullarda öğrenim süresi iki yıldır. LYS sınavı sayısal, eşit ağırlık ve sözel olmak üzere üç bölümden oluşur. Sayısal bölüm matematik ve fen bilgisi sorularından oluşmaktadır. Eşit ağırlık bölümünde matematik ve Türkçe, sözel bölümde ise Türkçe ve sosyal bilgiler soruları bulunur.

2017 YGS ne zaman yapılacak?

ÖSYM 2017 iş takvimini henüz yayımlamadı ama biz 2017 YGS sınav tarihini  merak eden öğrenciler için kısa bir açıklama ve tahminde bulunalım. Bildiğiniz gibi  2016 yılında YGS sınavı 13 Mart 2016 tarihinde yapıldı. 2017 YGS sınav tarihi için 2017 yılında tahmin edilen tarih 12 Mart 2017 Pazar günüdür. 2016 yılında YGS başvuruları 6 Ocakta başlayıp 20 Ocakta sona ermişti. 2017 yılında da tahmini olarak Ocak ayının ilk haftasında YGS başvuruları alınmaya başlayacak ve başvuru için toplamda 2 hafta süre tanınacaktır. 2016 yılında YGS sınav ücreti 55 TL olarak belirlenmiştir. Sınavsız geçiş hakkı olanlar ise 15 TL ücret ödediler.

YGS Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılır?

YGS sınavı başvurusu yapmak isteyen öğrenciler ÖSYM’nin resmi sitesinden başvuru formu doldururlar. Sınav ücretini ÖSYM’nin belirlediği bankalara yatırarak sınav giriş belgesini tamamlarlar. Sınav giriş belgesi tamamlandığında çıktısı alınır ve sınava girerken bu belge öğrenicinin yanında bulunur. Sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmaz. YGS puanlama sistemi 6 bölümden oluşur. YGS1 ve YGS2 matematik ve Fen bilimleri soruları olan sayısal ağırlıklı bölümdür. YGS3 ve YGS4 sosyal bilgiler ve Türkçe, YGS5 ve YGS6 Türkçe ve matematik sorularından oluşur. İnternette YGS puanlarını hesaplayan birçok program bulunmaktadır. Sınavdan çıkan öğrenciler doğru ve yanlış cevaplarını bu sitelerden girerek puanlarını hesaplatabilirler. Öğrenilen puanlar orta öğrenim başarı puanlarının eklenmediği ham puanlardır. YGS sınavı yapıldıktan yaklaşık bir veya bir buçuk hafta sonra sınav sonuçları açıklanmakta ÖSYM’nin resmi sitesinde yayımlanmaktadır. Sınav sonuçlarını açıklayan birçok kaynak yine internette sonuçlara ulaşılabilen adresler vermektedir.

YGS Sınavı Hangi Soruları İçerir?

160 dakika olan YGS sınavı 40 adet Türkçe, 28 adet matematik, 12 adet geometri, 17 adet tarih, 14 adet coğrafya, 14 adet fizik, 13 adet kimya, 13 adet te biyoloji sorusundan oluşmaktadır. Teknolojik gelişmelerin internete de yansıdığı günümüzde, artık sınav sonuçlarını cep telefonlarından öğrenmek mümkün olmaktadır. TC kimlik numaraları girilerek cep telefonlarından da sınav sonuçları öğrenilmektedir. Puan hesaplamalarında özel katsayılar ve formüller kullanılır. 2016 yılında YGS sınavına 2 milyon 117 bin 77 öğrenci girmiş olup, bunlardan 2 milyon 84 bin 91 adayın puanı hesaplanmıştır.  YGS sınavına giren öğrencilerden 150 ve üzeri puan alanların oranı yüzde 88,81 iken 180 ve üzeri puan alanların oranı yüzde 75,60 olarak hesaplanmıştır. 180 puanı aşana öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı’na girmeye hak kazanmıştır. YGS sınavı sonunda ise alınan puana göre dört yıllık ve 2 yıllık programlara yerleştirme yapılmaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

YGS-LYS Haberleri