2014 LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları ve 2. Tercih Tarihleri ÖSYS

Üniversite lys ek yerleştirme kontenjanları ve ek tercih tarihleri açıklandı. Ek yerleştirme umudu taşıyan üniversite adaylarını yakından ilgilendiren 2014 Üniversite LYS yerleştirme sonuçları sonrası boş kalan kontenjanlar açıklandı, bu boş kontenjanlar

İşte üniversite boş kalan kontenjanlar. Tıp ve hukuk doldu. Üniversitelerde 59 bin kontenjan boş kaldı. 2014 ÖSYM YGS LYS ek yerleştirme kontenjanları ve bölümleri

Bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercihler için ek tercih kontenjanları açıklandı. Üniversitelerde yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 59 bin boş kontenjan kaldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem devlet hemVakıf üniversitelerinde tıp ve hukuk fakülteleri ile bu yıl tekrar öğrenci alan matematik başta ortaöğretim alan öğretmenliği programları doldu.

Devlette başta fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimler ile istatistik, tarım makineleri, bahçe bitkileri gibi bölümlerine tek bir öğrenci bile almayan üniversiteler oldu. Ziraat fakülteleri detercih edilmedi. Vakıf üniversitelerinde tıp, hukuk ücretli olsa da doldu. Ama yüzde 25, yüzde 50 gibi burslu olan aralarında mühendisliklerin de yer aldığı programlar kontenjanlarını dolduramadı.

ÜNİVERSİTE SEÇTİLER

Son iki yıldır ikinci öğretimleri kapatılan kontenjanları düşürülen hatta kapatılan temel bilimler programlarının ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerde dolması ise gençlerin "bölüm" değil, üniversite tercihi yaptıklarını gösterdi. Devlette Yüzüncü Yıl, Ağrı, Erciyes gibi üniversitelerin aralarında yer aldığı 19 üniversitenin fizik programına tek bir öğrenci bile yerleşmedi. Bingöl, Bozok, Bülent Ecevit, Cumhuriyet, Çankarı, Kars Kafkas gibi 9 üniversitede de kimya, Bingöl ve Kafkas üniversitelerinde biyoloji, Bartın, Van Yüzüncü Yıl, Sinop üniversitelerinin istatistik, Tunceli ve Sinop üniversitelerinde de su ürünleri hiç öğrenci almayan programlardan. Devlette bu yıl ilgi görmeyen bölümlerden biri de maden mühendisliği oldu. Biyosistem mühendisliği, fizik öğretmenliği de ilgi görmeyen bölümlerden.

2. ÖĞRETİM DE BOŞ

Devlette ikinci öğretim programları da ilgi görmedi. Fırat Üniversitesi'nde 72 kontenjanlı çevre mühendisliğine sadece 4, Kars Kafkas'ta 93 kontenjanlı işletmeye 9, Bayburt'ta 113 kontenjanlı işletmeye 29 öğrenci girdi. 154 kontenjanlı Iğdır Üniversitesi'nin ikinci öğretimdeki iktisat bölümüne de yalnızca 6 öğrenci yerleşti.

ÜCRET ÖDEMEMEK İÇİN

Vakıf üniversitelerinde ise ücretli ya da yüzde 25, yüzde 50 gibi burslu bankacılık, hemşirelik, iktisat, felsefe, matematik, spor yöneticiliği, turizm otelcilik ve finans ile başta bilgisayar ve endüstri olmak üzere mühendislikler de boş kaldı. KKTC üniversitelerinde ise acil yardım ve afet yönetimi, AB ilişkileri, basın yayın, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar enformatik, Çin dili ve edebiyatı, ebelik, elektrik elektronik mühendisliği, fen bilgisi öğretmenliği tercih edilmeyen programlardan.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

YGS-LYS Haberleri