2014 DGS Tercihleri Ne Zaman? / DGS Tercihleri Hangi Gün - Dikey Geçiş Sınavı Tercihler Nasıl Yapılacak?

Dikey Geçiş sınavının bitmesinin ardından 25 Temmuzda Sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM Tarafından bildirilen zaman aralıklarında ise DGS tercihleri yapılacağı duyruldu.

Buna göre DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? DGS Tercihleri Nasıl Yapılacak? Kimler DGS Tercihi yapacak? gibi soruların cevapları sizler için hazırladık. Yüzdelik dilimlere göre yapılacak olan DGS Tercihleri sıralamaya göre hak kazanan adaylar arasından alınacaktır. DGS'ye giren adayların Puan sıralamaları da önemli olduğu kadar Yüzdelik dilimleri ve sıralamalarıda bir okadar önemlidir.

DGS Tercih Yapma İşlemleri. Dikey Geçiş sınavının bitmesinin ardından 25 Temmuzda Sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM Tarafından bildirilen zaman aralıklarında ise DGS tercihleri yapılacağı duyruldu. Buna göre DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? DGS Tercihleri Nasıl Yapılacak? Kimler DGS Tercihi yapacak? gibi soruların cevapları sizler için hazırladık. Yüzdelik dilimlere göre yapılacak olan DGS Tercihleri sıralamaya göre hak kazanan adaylar arasından alınacaktır. DGS'ye giren adayların Puan sıralamaları da önemli olduğu kadar Yüzdelik dilimleri ve sıralamalarıda bir okadar önemlidir.

DGS Tercihleri ÖSYM'ce düzenlenen tarihler arasında yani 5 Ağustos Ve 12 Ağustos Tarihleri arasında gerçekleştirilecek....

DGS'de başarılı olan adaylar Tercihlerini yaptıktan sonra nereye yerleştikleri ise 1 veya 2 hafta içinde belirlenmesi bekleniliyor. Siz okuyucularımız için daha ayrıntılı olarak DGS rehberi hazırladık...

DGS Tercihleri ile ilgili birkaç bilgiyi sizlerle paylaşalım. Dikey Geçiş Sınavı tercihleri yaparken dikkat edilecek çok önemli konular var. ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlara göre farklı bir sisteme sahip olan DGS ve ön lisans programı öğrencileri bu konuları dikkate almak zorundalar.  Öncelikle her kontenjanın ve bölümün, yıldan yıla sürekli farklılık göstermesi nedeniyle, LYS’de olduğu gibi öğrenciler taban puanlara çok fazla güvenemiyorlar. nurhaberajansi.com Taban puanlar seneden seneye  5 ila 20 puan arasında oynama yaşayabiliyor.  Bu nedenle öğrenciler tercih listelerini hazırlarken geniş bir yelpazede puanları yaymaları tavsiyemizdir  Adaylar Dikey Geçiş Sınavı tercihlerini yaparken bazı konulara dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

Sınav Öncesinde
Sınav öncesinde adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin belirlemiş olduğu bütün belge evrakları yanlarında bulundurmak zorundadır. Gerekli evraklar adayda bulunmadığı veya görülmediği takdirde aday sınava alınmaz.

Sınav Sırasında
Adaylar yanlarında kesinlikle iletişim aracı veya madeni bir eşya ile sınav salonuna giremez.
Kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ve pasaport kabul edilir.
Gerekli olan sınav gereçleri ÖSYM tarafından sağlanılır.
Tuvalet kullanmaya izin verilmemektedir.
Adaylar sınav süresinin 4'te 3'ü geçmeden sınav salonundan dışarıya çıkamazlar.

Sınav Sonrasında
Sınav evrakları güvenli bir şekilde ÖSYM'ye ulaştırılır.
24 saat sürede hakem/şahit gözetiminde cevap kağıtları ayıklanır ve görüntüleri alınır.
Her cevap kağıdı iki defa optik okuyucudan geçirilir.
Veriler ÖSYM'ye ve Bilgi İşlem Birimine aktarılır.
Değerlendirme sonuçları açıklanır.

Heyecanla beklenen Dgs sınav sonuçları bir kaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

 
TERCİH İŞLEMLERİ NASIL OLACAK
2014 DGS sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, tercih işlemlerini yapabilmek için gün saymaya başladı. ÖSYM’nin resmi web adresi olan osym.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenen adaylar, yine aynı adres üzerinden tercih işlemleri hakkında ki duyuruları da görebilir.
 
ÖSYM tercih işlemleri için bir kılavuz yayınlandı. Haberimizin altına bizde o kılavuz için bir link hazırladık. Fakat kılavuzlar uzun ve biraz sıkıcı olabilir. Bu nedenle okurlarımıza daha kısa ve öz şekilde merak edilenleri yanıtlıyoruz.
 
Öncelikle adaylar tercih işlemlerini yapmadan önce mutlaka kılavuza göz atmalıdırlar. Kılavuzda tüm detaylar resmi bir şekilde yer almaktadır.
 
Tercihlerin doğru bir şekilde yapılabilmesi için ön lisans programı öğrencilerinin tablo-2 dikkatlice incelemesi gerekmektedir. Ön lisans programı öğrencisinin kendi bölümüne göre hangi lisans programlarını tercih edebileceği burada yazmaktadır. Burada yazan bölümler haricinde tercih yapmanız, tercihlerinizi geçersiz hale getirecektir.
 
Tablo-1 ise Dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, isimlerini, kontenjanlarını, puan türlerini ve öğretim süresini gösteren rehberdir. Tablo-1 üzerinden bölümlere dair açıklamaları ve özel koşulları iyi takip etmeniz gerekir. Şayet koşulları sağlamadığınız bir bölüm tercih ederseniz, o tercihiniz geçersiz olur.
 
Adaylar 30 adet tercih yazabilecekler. Bu tercihleri kendi istek sıralarına göre sıralayabilirler. Tercih listesinin tamamını doldurmak gibi bir zorunluluk yoktur. Tercih işlemleri yapıldıktan sonra Tercih süresi bitene kadar tercih işlemlerinde değişiklik yapabilirsiniz.
 
Geçmiş Senelerin Puanlarına Göre Tercih Yapmak Ne Kadar doğru ?
 
DGS ile geçiş yapılan bölümlerin her sene kontenjanları ve üniversiteleri değişmektedir. Bu nedenle puanlarda ciddi anlamda değişmeler olmaktadır. Puanlar sadece size biraz fikir verme açısından faydalıdır fakat geçen yılın taban puanları 5 ila 20 puan aralığında aşağı veya yukarı yönlü farklılıklar gösterebilir.
DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ALES-DGS Haberleri