Tabi adayların ÖSYM’den temel beklentisi işlemlerin çok hızlı yapılması değil “şaibesiz ve adaletli sınav” yapılmasıdır. ÖSYM bu konuda da titiz hareket ederse kamu güvenini sağlamış olacağı kanaatindeyiz.
41 kadro boş kaldı
2013/1 yerleştirmelerinde adayla 18.816 kontenjan için tercih yaptı. Bu kontenjanlardan 41 tanesi boş kaldı. Boş kalan kadrolar lise düzeyinde 8, önlisans düzeyinde 18 ve lisans düzeyinde 15 olarak gerçekleşti.
Kurumlar ÖSYM sisteminden veri çekecekler
Yerleştirme sonuçları açıklandı fakat ÖSYM kontenjan talebinde bulunan kurumlara yerleştirilen aday bilgilerini kurumlara yollamayacak. Kurumlara verilmiş olan şifre ile kurumlar kendileri sisteme girerek kendi kontenjanlarına yerleşen adayların sayı ve bilgilerini alacak.
Yüksek alım yapan kurumları telefonla bunaltmayın
2013/1 yerleştirmelerinde bazı kurumlar yüksek sayıda talepte bulundular ve adaylar yerleşmenin heyecanıyla telefonlara sarılıp kurumlara ne zaman atanacaklarına dair sorular sorarak kurumları bunaltmaktadırlar.
Bu kurumlar resmi web sitelerinde tüm adaylara yönelik ilan verecekler ve adaylar bu ilanda yer alan usule göre kurumlara atama için başvuracaklardır. Bu yüzden kurumları rahatsız etmenin pek de faydası yoktur.
Düşük kontenjanlı kurumlar genelde telefonla arıyorlar
Belediye ve üniversite gibi düşük alım yapan kurumlar ise yerleşen adayları telefonla arayarak yapılması gerekenleri adaylara bildirmektedir.
Mağdur olmamak için dikkat!!!
Yerleşen adayların heyecanını ve sevincini anlıyoruz. Ancak bunun paralelinde dikkatsiz ve acele ile yapılan bazı davranışlar adayların atanamamasına ve mağdur olmasına neden olmaktadır. Yerleştiğiniz kurum tarafından başvuru için talep edilen hususları dikkatlice yerine getirin ve bu konuda takıldığınız noktaları kurumun personel birimine mutlaka danışın
Kutay Seymen ARIKAN