12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Erkad Yayıncılık

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107 Yazalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yazalım

1. En’âm suresinin 151-152. ayetleriyle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

En’âm suresi 151. Ayet: De ki: Gelin, rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya iyilik edin. Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin; biz, sizin de onların da rızkını veririz. Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı bir sebep olmadıkça Allah’ın yasakladığı cana kıymayın. İşte bunları Allah size emretti; umulur ki düşünüp anlarsınız.

En’âm suresi 152. Ayet: Rüşdüne erişinceye kadar yetimin malına, onun iyiliğine olmadıkça el sürmeyin. Ölçü ve tartıyı adaletle yapın. Biz herkese ancak gücünün yettiği kadarını yükleriz. Söz söylediğiniz zaman, yakınlarınız hakkında bile olsa, adaletli olun. Allah’a verdiğiniz sözü eksiksiz yerine getirin. İşte düşünüp öğüt alasınız diye Allah size bunları emretti.

Ayetlerin konusu nedir?
Cevap
: En’âm suresinin 151-152. ayetlerinde Allah’ın insanlara haram kıldığı şeyler ve ahlaki prensipler üzerinde durulmaktadır. Ayetler, insanlara ahlaki ve etik davranış normlarını, adaleti, anne-babaya iyilik etmeyi, masum cana kıymamayı, ölçü ve tartıyı adaletle yapmayı ve verdiği sözleri tutmayı emretmektedir.

Ayetlerde geçen temel kavramlar nelerdir?
Cevap
: Ayetlerde geçen temel kavramlar arasında haram, ortak koşma, anne-baba, fakirlik, çocuklar, kötülükler, adalet, yetim malı, ölçü ve tartı, güç, söz, ve Allah’a verilen sözler bulunmaktadır.

Yüce Allah ayetlerde muhataplarından ne istemektedir?
Cevap
: Yüce Allah, ayetlerde muhataplarından ahlaki ve etik prensiplere uymalarını, anne-baba ile iyi ilişkiler kurmalarını, masum cana kıymamalarını, adaletli davranmalarını, ölçü ve tartıyı doğru yapmalarını ve verdiği sözleri eksiksiz yerine getirmelerini istemektedir.

2. En’âm suresinin 151-152. ayetinde Allah’ın (c.c.) emrettiklerini ve yasakladıklarını yazınız.
Cevap: Allah (c.c.), bu ayetlerde ortak koşmamayı, anne-babaya iyilik etmeyi, fakirlik korkusuyla çocukları öldürmemeyi, kötülüklere yaklaşmamayı, haklı bir sebep olmadıkça cana kıymamayı, yetim malına haksız yere el sürmemeyi, ölçü ve tartıyı adaletle yapmayı, ve verilen sözleri yerine getirmeyi emretmektedir.

3. Kur’an-ı Kerim mealinden aşağıdaki ayetlerin anlamlarını bulunuz. Bu ayetlerin ortak yönlerini belirleyip yazınız.

isrâ suresi, 23, 31, 33, 34. ayetler; Hûd suresi 85. ayet; Nahl suresi 91. ayet.
Cevap: Belirtilen ayetlerin ortak yönleri, ahlaki davranışlar, adalet, ve insanların birbirleriyle ve Allah ile olan ilişkilerinde doğruluk ve sadakat gibi temaları içermesidir. Bu ayetler, muhataplarına ahlaki prensipleri ve adaleti uygulama konusundaki önemi hatırlatır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri