11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 19 Yorum Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yönerge: Aşağıdaki görsellerden yararlanarak soruları cevaplayınız

Görseller, atom modellerini göstermektedir.
1. Modellerdeki benzer ve farklı yönleri açıklayınız.
Modellerdeki benzer yönler, atomların merkezinde bulunan çekirdekleri ve çekirdek etrafında dönen elektronları temsil etmeleridir. Ayrıca, her iki model de atomların temel yapı taşları olan protonlar, nötronlar ve elektronlardan bahseder. Farklı yönler ise modellerin ayrıntı seviyeleri ve karmaşıklıklarında görülür. İlk model daha basit bir yapı sunarken, ikinci model daha karmaşık bir yapıya sahiptir.

2. Modellerde elektron, proton ve nötronlar nerelerde bulunur?
Elektronlar, her iki modelde de atomların çekirdekleri etrafında dolaşırlar. Protonlar çekirdekte, nötronlar ise çekirdekte bulunan atom parçacıklarıdır.

3. Birinci görselde n = 1, n = 2 ve n = 3 neyi ifade etmektedir?
Birinci görselde n = 1, n = 2 ve n = 3, elektronların enerji seviyelerini ifade eder. Atom çekirdeğine daha yakın olan enerji seviyeleri daha düşük enerji seviyelerini temsil eder.

4. İkinci görselde birinci görseldeki gibi net çizgiler neden bulunmaz?
İkinci görseldeki eksik çizgiler, elektronların belirli bir yörüngede sabit bir yol izlemediğini ve daha çok bulanık bir yörüngeye sahip olduğunu gösterir. Bu, elektronların tam olarak belirli bir yol izlemedikleri ve daha çok olasılık bölgelerinde bulundukları modern atom teorisini yansıtır.

5. Birinci ve ikinci görsel hangi atom modelini ifade eder? Nedenini açıklayınız.
Birinci görsel, Bohr atom modelini temsil eder. İkinci görsel ise daha modern bir atom modelini yansıtır ve daha spesifik bir model olarak adlandırılamaz, çünkü elektronların tam konumunu belirtmek yerine bir olasılık dağılımını gösterir. Dolayısıyla ikinci görsel, atomun daha karmaşık bir görünümünü sunar ve dalga mekaniği veya kuantum mekaniği prensiplerine dayalı bir yaklaşımı temsil edebilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri