Sahabe efendilerimizin İslam’ın yayılmasına ve doğru öğrenilmesine nasıl katkıları olmuştur

Sahabe efendilerimizin İslam’ın yayılmasına ve doğru öğrenilmesine nasıl katkıları olmuştur
Sahabe efendilerimizin İslam’ın yayılmasına ve doğru öğrenilmesine nasıl katkıları olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimizi (a.s.)’ı gören Müslümanlara, sahabe denir. Sahabeler, İslam’ın bize kadar intikalinde hizmet eden asrı saadet nesli olarak tarihe geçmiştir. Sahabeler, İslam’ın yaşanmasında ve öğrenilmesinde dünyayı bucak bucak dolaşarak fetihler gerçekleştirmişlerdir.

Beldelerin İslam coğrafyası olarak fethedilip ilan edilmesinde, buraların İslami eserlerle mamur edilmesinde, iskan edilmesinde ve insanlara tebliğ yapılarak, irşat çalışmalarının sürdürülmesinde önemli eserler ortaya koymuşlardır. Bugün yapılan araştırmalar ve incelemeler dünyanın tüm merkezi yerlerinde medreselerin olduğunu ortaya koymaktadır. Bu da sahabenin ilk gayreti ve onları takip edenleri gayretiyle ortaya konmuştur. İslam’ın yayılması bu nedenle asrı saadette hızla gerçekleşmiştir.

Sahabeler, İslam’ın yayılması ve doğru öğretilmesinde önemli rol üstlenmişlerdir. Efendimiz bazı sahabeleri, diğer devletlerin hükümdarlarına elçi olarak göndermiş ve İslam’a davet etmiştir. Bazı sahabeler günlerce, aylarca yol giderek başa ülkelere İslam’ı anlatmış ve İslam’ın yayılmasında önemli rol oynamışlardır.

173
311
172
73
38
36
264
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.